Αρχή / Ανακοινώσεις / Newsletter / Δήλωσε Συμμετοχή στο IDF Europe Youth Leadership Lab 2020!

Δήλωσε Συμμετοχή στο IDF Europe Youth Leadership Lab 2020!

 

Φέτος, το ευρωπαϊκό παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF Europe) προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και μας συστήνει για δέκατη συνεχή χρονιά τον θεσμό που αγαπήθηκε από δεκάδες νέους με διαβήτη από την Ευρώπη… με κάποιες παραλλαγές! Το Youth Leadership Camp (YLC), το ετήσιο ευρωπαϊκό καμπ της Ομοσπονδίας, στο οποίο συμμετέχει σταθερά και η Ελλάδα μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη, δίνει τη θέση του στο διαδικτυακό Youth Leadership Lab 2020.

 

Σχετικά με τα ευρωπαϊκά πρόγραμμα νέων με διαβήτη

Η IDF Europe εκτιμά τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη. Η εμπειρία από πρώτο χέρι με τον διαβήτη τους κάνει εν δυνάμει ισχυρούς υποστηρικτές της κοινότητάς μας τόσο σε θέματα ευαισθητοποίησης του κοινού για την πάθηση όσο και σε πρωτοβουλίες κινητοποίησης φορέων, κρατικών θεσμών και πολιτών για δράσεις γύρω από τον διαβήτη. Καθώς όλο και περισσότερα παιδιά και νέοι εμφανίζουν διαβήτη, είναι ζωτικής σημασίας να ακουστεί η φωνή της νεολαίας και να διαδραματίσουν οι νέοι ενεργό ρόλο στην εκπλήρωση του οράματος της IDF Europe για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με διαβήτη.

Στην προσπάθεια της να καλλιεργήσει μια νέα γενιά δυναμικών εκπροσώπων των ατόμων με διαβήτη και να δημιουργήσει ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό δίκτυο, η IDF Europe την τελευταία δεκαετία διοργανώνει σε ετήσια βάση το Youth Leadership Camp. Λόγω όμως της τρέχουσας κατάστασης και της απειλής της COVID-19 για τη δημόσια υγεία, το YLC δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της να επεκτείνει τις δραστηριότητες των νέων, η IDF Europe ξεκινά το πρώτο IDF Europe Youth Leadership Lab, ένα διαδικτυακό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων εκπροσώπησης ασθενών διάρκειας τεσσάρων μηνών. Το όραμα του Youth Leadership Lab ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις νεανικές πρωτοβουλίες της IDF Europe για την καλλιέργεια, υποστήριξη και ενδυνάμωση των νέων αναδυόμενων ηγετών στο χώρο του διαβήτη.

Με μεγάλη έμφαση στην πρακτική κατάρτιση και στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των ειδικά προσκεκλημένων ομιλητών και των νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το εργαστήριο στοχεύει να υποστηρίξει τους νέους με διαβήτη στην οργάνωση δράσεων με αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο Youth Leadership Lab;

  • Να είσαι νέος με διαβήτη ηλικίας από 18 έως 30 ετών κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  • Να κατανοείς και να μιλάς πολύ καλά αγγλικά, καθώς όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα.
  • Να λάβεις μία συνοδευτική επιστολή υποστήριξης της συμμετοχής σου από την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη. Κάθε χώρα που εκπροσωπείται στον θεσμό δικαιούται να προτείνει έναν υποψήφιο, επομένως σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από περισσότερα πρόσωπα η ΕΛΟΔΙ θα χορηγήσει συνοδευτική επιστολή στο πρόσωπο που κρίνει ως το πλέον κατάλληλο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον θεσμό.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην IDF μαζί με τις συνημμένες συνοδευτικές επιστολές από τις εθνικές ομοσπονδίες των κρατών – μελών λήγει στις 28 Ιουνίου 2020. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα βρείτε εδώ. Όλα τα απαιτούμενα πεδία της αίτησης πρέπει να συμπληρωθούν πλήρως.

Παρακαλούμε σε περίπτωση ενδιαφέροντος να επικοινωνήσετε πρώτα με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη στο info@elodi.org και international@elodi.org προκειμένου να διευθετηθούν διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τη συνοδευτική επιστολή και μετά να προχωρήσετε στην υποβολή της αίτησης. Η επιτυχής και εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μαζί με τη συνοδευτική επιστολή δεν εγγυώνται την αποδοχή στο πρόγραμμα. Η IDF Europe θα εξετάσει όλες τις αιτήσεις και θα καταλήξει σε 12-17 άτομα που θα πλαισιώσουν τελικά το πρόγραμμα.

 

Σας περιμένουμε με χαρά. Καλή επιτυχία!

Top