Αρχή / Ανακοινώσεις / Newsletter / Πόσα απορρίμματα παράγει ένα άτομο με διαβήτη τύπου 1;

Πόσα απορρίμματα παράγει ένα άτομο με διαβήτη τύπου 1;

Η Weronika Burkot ζει με διαβήτη τύπου 1 για πάνω από 25 χρόνια. Είναι ενεργή εκπρόσωπος της κοινότητας μας, δημιουργός περιεχομένου και καλλιτέχνης. Μέσα από το ιστολόγιο της BlueSugarCube μοιράζεται στιγμές της καθημερινότητας της με τον διαβήτη, ενώ συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα και εκδηλώσεις για τον διαβήτη σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μέλος του προγράμματος Young Leaders in Diabetes της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF). Αυτή την περίοδο, η Weronika ετοιμάζεται να υλοποιήσει την επόμενη μεγάλη της «αποστολή». Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της καμπάνιας που διοργανώνει στο πλαίσιο του εγχειρήματος της Type1EU, τη συναντήσαμε για να μάθουμε τι καλό μας επιφυλάσσει.

«Κατάγομαι από την Πολωνία, αλλά μένω στο Βέλγιο. Ενώ συμμετείχα σε πολλά προγράμματα, εκστρατείες και καμπάνιες για τον διαβήτη, παρατήρησα ότι δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για τον διαβήτη που να εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποφάσισα να ξεκινήσω μια ομάδα υπέρμαχων του διαβήτη που ζουν με διαβήτη τύπου 1 και προέρχονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο όπου μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγή απόψεων όλοι μαζί και να σκεφτούμε λύσεις για ζητήματα που αφορούν την κοινότητα του διαβήτη! Έτσι άρχισε να αναπτύσσεται η ιδέα για το Type1EU.

Αποφάσισα να παρουσιάσω την ιδέα μου για το Type1EU τον Φεβρουάριο στην εκδήλωση της διαδικτυακής κοινότητας διαβήτη #dedoc°  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ATTD 2020 (Advanced Technologies & Treatments for Diabetes) στη Μαδρίτη και να προσκαλέσω άτομα να συμμετάσχουν στην ομάδα. Ήμουν συγκλονισμένη με την τόσο θετική ανταπόκριση! Τώρα, το Type1EU αποτελείται από 40 μέλη από 17 κράτη μέλη της ΕΕ! Μαζί θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή για τα άτομα που ζουν με διαβήτη σε ολόκληρη την ΕΕ! Θα ξεκινήσουμε με τη διεξαγωγή εκστρατειών κοινωνικών μέσων και την έρευνα για ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη. Ελπίζω να προχωρήσουμε με τις ενέργειες μας σε υψηλότερο επίπεδο, ακόμη και πολιτικό, στο μέλλον!

Σήμερα, 1η Ιουνίου, ξεκινάμε την πρώτη μας εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: μία εκστρατεία για τη μείωση των αποβλήτων της τεχνολογίας του διαβήτη! Ο στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το ζήτημα των υπερβολικών αποβλήτων που απομένουν από προϊόντα όπως αισθητήρες, σετ έγχυσης κ.λ.π. και την έλλειψη κανονισμών και εκπαίδευσης ανακύκλωσης για την κοινότητα του διαβήτη τύπου 1. Θα δείξουμε πόσα απόβλητα παράγει μόνο ένα άτομο με διαβήτη τύπου 1 για μικρό χρονικό διάστημα. Καλούμε όλα τα άτομα με διαβήτη να ακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στην εκστρατεία!».

 

Ακολουθήστε το Type1EU στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Instagram 👉 https://www.instagram.com/type1eu/           
Facebook
👉 https://www.facebook.com/Type1EU/
Twitter 👉 https://twitter.com/Type1EU

Top