Αρχή / Ανακοινώσεις / FreeStyle Libre: Νέα τεχνολογία στη μέτρηση σακχάρου

FreeStyle Libre: Νέα τεχνολογία στη μέτρηση σακχάρου

freestylelibreΣτην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει η νέα καινοτομία, η οποία θα αντικαταστήσει τον παραδοσιακό τρόπο μέτρησης του σακχάρου και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ατόμων με διαβήτη. Το προϊόν αναμένεται να έρθει στην ελληνική αγορά από την Abbott, με την επωνυμία FreeStyle Libre.

Ο νέος καινοτόμος τρόπος που ήδη έχει εξαπλωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές, παρουσιάστηκε από τον Dr Gerry Rayman MD FRCP, διαβητολόγο στο Ipswich Hospital NHS Trust στο 14ο  Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο.

Με την νέα τεχνολογία ο ασθενής δεν χρειάζεται να κάνει μετρήσεις με τον παραδοσιακό τρόπο σε συγκεκριμένο χρόνο αλλά θα προσαρμόζει στο μπράτσο του έναν αισθητήρα μεγέθους ενός απλού κέρματος, θα τον σταθεροποιεί με αδιάβροχο αυτοκόλλητο και θα τον αλλάζει κάθε 14 μέρες.

Ένας μικρός μετρητής, στο μέγεθος κινητού τηλεφώνου, όταν πλησιάζει σε κοντινή απόσταση τον αισθητήρα θα μετρά την τιμή του σακχάρου, αλλά θα μπορεί να ανακτά και δεδομένα του τελευταίου 8ώρου ενώ θα διατηρεί δεδομένα για τις τελευταίες 90 μέρες.

Η επαναστατική τεχνολογία βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των διαβητικών, είναι φιλική προς τον χρήστη και κάνει ασφαλή απεικόνιση του προφίλ γλυκόζης επιτρέποντας την λήψη καλύτερων αποφάσεων για τη διαχείριση του διαβήτη.

Όσον αφορά το κόστος της είναι ίδιο με τις παραδοσιακές ταινίες μέτρησης.

Top