Αρχή / Εκδήλωσης / Eκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (Κέρκυρα, 6-8/11/2020)

Eκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (Κέρκυρα, 6-8/11/2020)

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 06/11/2020 - 08/11/2020
00:00

Κατηγορίες Δεν υπάρχουν Κατηγορίες


Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη στηρίζοντας τη δράση των νεότερων σωματείων – μελών της, προχωρά και το 2020 στη διοργάνωση εκδήλωσης ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη θέτοντας στο επίκεντρο τα βιώματα, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς των ατόμων με διαβήτη, των οικογενειών τους και της ευρύτερης ομάδας υποστήριξής τους.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κέρκυρας στις 7 Νοεμβρίου 2020 σε συνεργασία με τη νεοσύστατη Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη “Γλυκιά Κέρκυρα”, μέλος της ΕΛΟΔΙ από το 2019. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αθανάσιο Μιχαλόπουλο, πρόεδρο του σωματείου του νησιού, για την υποδοχή της πρότασης της Ομοσπονδίας και το ζωηρό του ενδιαφέρον για την επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της δράσης.

«Ο διαβήτης επηρεάζει σήμερα 1.000.000 ανθρώπους στη χώρα μας. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος αν προσθέσουμε και τα άτομα που μπορεί να μην έχουν διαβήτη, ζουν όμως κοντά σε αυτόν και υποστηρίζουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, σύντροφο ή φίλο με διαβήτη. Ο διαβήτης απαιτεί επαγρύπνηση, καθημερινό μόχθο και προσπάθεια συλλογική· πάνω απ’ όλα όμως απαιτεί κατανόηση της φύσης του, των διαστάσεων και των επιπτώσεων του στο άτομο και την κοινωνία. Η γνώση είναι το σπουδαιότερο όπλο. Και τι καλύτερο να μάθουμε όλοι για τον διαβήτη μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που ζουν καθημερινά με αυτόν. Σε αυτή τη δράση μας θέλουμε να αναδείξουμε τον διαβήτη, δίνοντας το βήμα σε ανθρώπους να μας μιλήσουν για αυτά που βιώνουν, αυτά που αισθάνονται, αυτά που τους κάνουν να πηγαίνουν κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά, παρά την ύπαρξη του διαβήτη στις ζωές τους. Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε στην όμορφη Κέρκυρα από κάθε γωνιά της χώρας και ετοιμάζουμε για εσάς ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα», δήλωσε στο elodi.org η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασιλική Λούβαρη.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται σταδιακά. Η ΕΛΟΔΙ και η Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη “Γλυκιά Κέρκυρα” σας καλωσορίζουν στο πανέμορφο νησί των Επτανήσων και σας περιμένουν για ένα ξεχωριστό τριήμερο απόδρασης, γνώσης, αλληλεπίδρασης και προσφοράς (06-08/11/2020).

Top