Αρχή / Ανακοινώσεις / Newsletter / DiaBEAT Webinar Project: Φέτος τον Νοέμβριο, η καρδιά του διαβήτη χτυπά online!

DiaBEAT Webinar Project: Φέτος τον Νοέμβριο, η καρδιά του διαβήτη χτυπά online!

Φέτος τον Νοέμβριο, η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) φέρνει στις οθόνες σας το «DiaBEAT Webinar Project», έναν κύκλο τεσσάρων διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με σύγχρονη θεματολογία για τη ζωή με διαβήτη. Ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη εμπλουτίζεται με το βίωμα ατόμων με διαβήτη και τη γνώση επαγγελματιών υγείας, που αλληλεπιδρούν σε πρωτότυπα πάνελ, εκπροσωπώντας διαφορετικές πτυχές από το ευρύ φάσμα του διαβήτη.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί από τη προσαρμοσμένη στα δεδομένα για τη δημόσια υγεία εξ αποστάσεως εμπειρία, με ένα νέο webinar κάθε απόγευμα Σαββάτου του Νοεμβρίου. Θα αναπτυχθούν θεματικές γύρω από την μετάβαση ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε ενέσιμες θεραπείες, το ρόλο των νοσηλευτών στη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας σε άτομα με διαβήτη, τη χρήση τη γλώσσας και την επίδραση της στη διαμόρφωση ταυτοτήτων στους χρόνιους πάσχοντες και το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής για άτομα με διαβήτη τύπου 1. Τα webinars θα πλαισιωθούν από καταξιωμένους ομιλητές, επιστήμονες και ανθρώπους με βιωματική εμπειρία στον διαβήτη.

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων είναι δωρεάν. Οι χρήστες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το πρόγραμμα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν προεγγραφή μέσω ειδικού συνδέσμου που θα γνωστοποιείται πριν από τη διεξαγωγή κάθε webinar.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WEBINARS

***

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 – 18:00

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2 ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Περιγραφή: Είναι τελικά η εντατικοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής η τελευταία εναλλακτική για άτομα με διαβήτη τύπου 2; Πώς ο ασθενής με διαβήτη τύπου 2 θα μπορέσει να διαχειριστεί τη φοβία του για την ινσουλίνη και τις υπόλοιπες ενέσιμες θεραπείες; Δύο επαγγελματίες υγείας και ένας εκπρόσωπος ασθενών προσεγγίζουν το ζήτημα από ιατρική, ψυχολογική και βιωματική σκοπιά.

Ομιλητές:

 • Θεοχάρης Κουφάκης, Ειδικός Παθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΑΠΘ
 • Μαίρη Βαρβαρούση, Κλινικός Ψυχολόγος ΑΠΘ
 • Ιωάννης Δελλής, Άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, Συνταξιούχος

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 – 18:00

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ 2020:

«ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ, ΓΙΟΡΤΑ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!»

Περιγραφή: Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη τιμά τους νοσηλευτές και καλεί τις εθνικές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν πολιτικές προώθησης της εξειδίκευσης στον σακχαρώδη διαβήτη με πολλαπλά οφέλη για τα άτομα με διαβήτη και τα συστήματα υγείας. Ένα πάνελ νοσηλευτριών με εκπαίδευση και εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη αναδεικνύει την ανάγκη για προσανατολισμένη νοσηλευτική φροντίδα στον διαβήτη και σχολιάζει δεδομένα και προσδοκώμενα αποτελέσματα στον ελλαδικό χώρο.

Ομιλητές:

 • Δρ. Βλάχου Ευγενία, RN, DSN, MSc, CDE, PhD, Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονικά Υπεύθυνη Ειδίκευσης: «Εκπαίδευση και Φροντίδα στο Διαβήτη» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων, Νοσηλεύτρια με Εξειδίκευση στο Διαβήτη (DSN, UK), Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Διαβήτη (CDE), Μέλος ΔΣ του Οργανισμού Ευρωπαίων Νοσηλευτών στο Διαβήτη (FEND)
 • Μπουλαζέρη Σμαραγδή, Νοσηλεύτρια με Εξειδίκευση στον Διαβήτη, MSc
 • Λούβαρη Βασιλική, Μετεκπαιδευμένη Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια Παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και Οικογένειας, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη

Χαιρετισμό απευθύνει ο κ. Δημητριάδης Γεώργιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (EΔΕ).

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 – 18:00

Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Περιγραφή: Μπορεί η γλώσσα να γίνει μέσο (μη) στιγματοποίησης του χρόνιου ασθενή; Μήπως οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δεν έχουν πάντα θετικό πρόσημο; Προσωπικές ιστορίες και μία βιωματική συζήτηση ευαισθητοποίησης με στόχο την ενθάρρυνση ασθενών και επαγγελματιών υγείας για την υιοθέτηση κατάλληλης, υποστηρικτικής γλώσσας και την αντιμετώπιση των ταμπού που δημιουργεί η χρήση συγκεκριμένων εκφράσεων στα άτομα με διαβήτη.

Ομιλητές:

 • Βάσια Χιώτη, BA, MSc, Ψυχολόγος Υγείας
 • Σταυρούλα Σιδηροκαστρίτη, Άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, Ψυχολόγος
 • Δημήτρης Καπερδανάκης, Άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, LLB, Υπ. Δικηγόρος

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 – 18:00

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

Περιγραφή: Ο κύκλος των webinars κλείνει με μία συζήτηση για την μετάβαση των νεαρών ενηλίκων από την παιδιατρική στην ενήλικη διαβητολογική φροντίδα και θα εστιάσει σε όλα εκείνα τα ιατρικά και ψυχολογικά ζητήματα που απασχολούν τους νέους μας φοιτητές στο ξεκίνημα της πιο όμορφης και παραγωγικής τους περιόδου!

Ομιλητές:

 • Ιωάννα Κωστέρια, MD, MSc, PhD, Παιδίατρος – Επιμελήτρια Β’, Τμήμα Ενδοκρινολογικό – Αύξησης και Ανάπτυξης Γ.Ν. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
 • Βάσια Χιώτη, BA, MSc, Ψυχολόγος Υγείας
 • Μαίρη Χαρακτσή, Άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, Κτηνίατρος

Τo «DiaBEAT Webinar Project» τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα και υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

Μεγάλοι χορηγοί της δράσης είναι οι Ascensia Diabetes Care, ΒΙΑΝΕΞ, Φαρμασέρβ-Λίλλυ, Menarini Diabetes, Novo Nordisk, Medtronic και Sanofi. Η ΕΛΟΔΙ ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες για την έμπρακτη υποστήριξη του webinar project.

 

Αυτόν τον Νοέμβριο η καρδιά του διαβήτη χτυπά online!

 

 

Με την αιγίδα της

 

Μεγάλοι Χορηγοί

 

Top