Αρχή / webinars / DiaBEAT Webinar Project: 1ο Webinar (Σάββατο 7/11/2020, 18:00)

DiaBEAT Webinar Project: 1ο Webinar (Σάββατο 7/11/2020, 18:00)

DiaBEAT Webinar Project

1ο Webinar

Διαβήτης Τύπου 2 και μετάβαση στις ενέσιμες θεραπείες

Σάββατο 7/11/2020, 18:00

 

DiaBEAT Webinar Project: «Η καρδιά του διαβήτη χτυπά online»

Φέτος τον Νοέμβριο, η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) φέρνει στις οθόνες σας το «DiaBEAT Webinar Project», έναν κύκλο τεσσάρων διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με σύγχρονη θεματολογία για τη ζωή με διαβήτη. Ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη εμπλουτίζεται με το βίωμα ατόμων με διαβήτη και τη γνώση επαγγελματιών υγείας, που αλληλεπιδρούν σε πρωτότυπα πάνελ, εκπροσωπώντας διαφορετικές πτυχές από το ευρύ φάσμα του διαβήτη.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί από την προσαρμοσμένη στα δεδομένα για τη δημόσια υγεία εξ αποστάσεως εμπειρία, με ένα νέο webinar κάθε απόγευμα Σαββάτου του Νοεμβρίου. Θα αναπτυχθούν θεματικές γύρω από την μετάβαση ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε ενέσιμες θεραπείες, το ρόλο των νοσηλευτών στη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας σε άτομα με διαβήτη, τη χρήση τη γλώσσας και την επίδραση της στη διαμόρφωση ταυτοτήτων στους χρόνιους πάσχοντες και το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής για άτομα με διαβήτη τύπου 1. Τα webinars θα πλαισιωθούν από καταξιωμένους ομιλητές, επιστήμονες και ανθρώπους με βιωματική εμπειρία στον διαβήτη.

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων είναι δωρεάν.


1ο WEBINAR

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 – 18:00

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2 ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Περιγραφή:
Είναι τελικά η εντατικοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής η τελευταία εναλλακτική για άτομα με διαβήτη τύπου 2; Πώς ο ασθενής με διαβήτη τύπου 2 θα μπορέσει να διαχειριστεί τη φοβία του για την ινσουλίνη και τις υπόλοιπες ενέσιμες θεραπείες; Δύο επαγγελματίες υγείας και ένας εκπρόσωπος ασθενών προσεγγίζουν το ζήτημα από ιατρική, ψυχολογική και βιωματική σκοπιά.

Ομιλητές:

  • Θεοχάρης Κουφάκης, Ειδικός Παθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΑΠΘ
  • Μαίρη Βαρβαρούση, Κλινικός Ψυχολόγος ΑΠΘ
  • Ιωάννης Δελλής, Άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, Συνταξιούχος

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένο το 1ο webinar, μέσω της διεύθυνσης: https://youtu.be/0R5giZEfEMU

 

Top