Αρχή / Ανακοινώσεις / Επισκόπηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου IDF 2017 στο ABU DHABI

Επισκόπηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου IDF 2017 στο ABU DHABI

Σε έναν μαγευτικό κατά πολλούς προορισμό, επέλεξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), να διοργανώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο του 2017, στο Abu Dhabi, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), ως οφείλει σαν πλήρες μέλος του IDF, συμμετείχε με εκπρόσωπό της στο εν λόγω συνέδριο, καθώς και στις εκλογικές διαδικασίες και την Γενική Συνέλευση, που έλαβαν χώρα στις 2 και 3/12/2017. Έτσι, στις 02/12/2017, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του IDF European Region, συζητήθηκαν τα πεπραγμένα της διετίας 2016-2017 και βραβεύτηκαν για την προσφορά και το έργο τους, από την πρόεδρο του Δ.Σ. του IDF Europe, δρ. Sehnaz Karadeniz, κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Διαβήτη, μεταξύ των οποίων και ο δρ. Κων/νος Μακρυλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», ο οποίος συμμετείχε ως μέλος του Δ.Σ. του IDF Europe. Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ., όπου ωστόσο ο δρ. Μακρυλάκης δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Στις 03/12/2017 έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση του IDF Global και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του IDF. Κατά την διαδικασία εγκρίθηκε η συμμετοχή νέων ομοσπονδιών, ως μέλη του IDF, μεταξύ των οποίων και η δεύτερη ομοσπονδία της Κύπρου. Ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., όπου τα ηνία της προεδρίας πέρασαν από τον δρ. Shaukat Sadikot στον καθηγητή Andrew Boulton. Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε η τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου.

Μπορεί το Abu Dhabi, να αποτελεί για πολλούς έναν μαγικό προορισμό. Μπορεί τα αρχιτεκτονικά μνημεία του, οι ουρανοξύστες και η πολυτέλεια που διακρίνει κάποιος σε κάθε γωνιά αυτού του κρατιδίου να προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Ωστόσο, μετά από 2 – 3 ημέρες, έχεις συνηθίσει σε όλα αυτά και ελλείψει κάποιου φυσικού τοπίου που θα συνεπάρει το μάτι, παύεις να δίνεις σημασία και να εντυπωσιάζεσαι. Αυτό όμως που προκάλεσε πραγματικό εντυπωσιασμό σε εμένα και που με ευχαρίστησε πραγματικά ήταν το συνέδριο αυτό καθ’ αυτό. Ο παλμός περισσότερων από 2500 ανθρώπων που συνέρρεαν καθημερινά να παρακολουθήσουν τις ομιλίες, το επιστημονικό πρόγραμμα, που σε έκανε να θες να είσαι σε περισσότερες από μία αίθουσες ταυτόχρονα και η γκάμα των θεμάτων είναι αυτά που πραγματικά θα μου μείνουν αξέχαστα από αυτό το σημαντικό γεγονός.

Σημαντικό γεγονός επίσης και η συμμετοχή μου, μαζί με περισσότερα από 650 άτομα, στο αθλητικό δρώμενο τρέξιμο/περπάτημα 5χλμ. για τον Διαβήτη, στις 06/12/2017.

Το όμορφο αυτό συνέδριο έκλεισε με μια όμορφη εκδήλωση – δείπνο μέσα στην έρημο, στην εγκατάσταση Arabian Nights Village, όπου προσκλήθηκαν όλα τα μέλη στο επόμενο συνέδριο, το 2019, στο Bussan της Νότιας Κορέας.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω την σημασία της συμμετοχής όλων σε συνέδρια! Και φυσικά δεν μιλάω μόνο για τα συνέδρια του IDF, αλλά και τα εγχώρια, τόσο της ομοσπονδίας μας, όσο και τα μικρότερα δρώμενα των τοπικών συλλόγων μας. Το συμπέρασμα που καταλήγει κανείς είναι πως η εξελίξεις στον τομέα του διαβήτη είναι τεράστιες και τεχνολογικά πλέον δεν γίνονται βήματα, αλλά άλματα! Αυτό που είναι βασικό όμως είναι η δυνατότητα των ατόμων με διαβήτη να χρησιμοποιήσουν όλα τα επιτεύγματα και τις τεχνολογίες που καθημερινά εμφανίζονται. Για να συμβεί αυτό όμως, χρειάζεται να ασκηθεί πίεση σε κυβερνήσεις και προϋπολογισμούς. Πίεση όμως δια μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που μόνο με την συμμετοχή όλων μας στους συλλόγους και την ομοσπονδία μας μπορεί να επιτευχθεί!

 

 

Σπύρος Αθανασίου

Μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ο.ΔΙ.

Διαβητικός Τύπου 1

Top