Αρχή / Ανακοινώσεις / 9ο Παγκόσμιο συνέδριο Πρόληψης Διαβήτη, 2-4 Δεκεμβρίου 2016, Ατλάντα (ΗΠΑ)

9ο Παγκόσμιο συνέδριο Πρόληψης Διαβήτη, 2-4 Δεκεμβρίου 2016, Ατλάντα (ΗΠΑ)

Για 9η χρονιά διεξήχθη το Παγκόσμιο συνέδριο Πρόληψης Διαβήτη και των Επιπλοκών του (9th World Congress on Prevention of Diabetes and its Complications) , στο Παγκόσμιο Συνεδριακό Κέντρο της Ατλάντα (ΗΠΑ), στις 2-4 Δεκεμβρίου 2016.

Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της ADA (American Diabetes Association) , του AADE (American Association of Clinical Endocrinologists), American Association of Diabetes Prevention AADP, καθώς και με την συμμετοχή των πανεπιστημίων: American College of Preventive Medicine, American College of Lifestyle Medicine, Academy of Nutrition and Dietetics.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ) συμμετείχε στην διοργάνωση με ένα εκπρόσωπο του Δ.Σ και μέλος του Δ.Σ Παγκρήτιου Συλλόγου Νεανικού Διαβήτη., που μας μετέφερε την εμπειρία της διοργάνωσης και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της αντιμετώπισης του Διαβήτη.

Στο συνέδριο έγιναν 97 ομιλίες, από διακεκριμένους γιατρούς, ερευνητές και εκπροσώπους οργανώσεων αντιμετώπισης του διαβήτη, όπου κάλυψαν όλο το φάσμα της ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, με κύριο θέμα το διαβήτη τύπου 2.

Εδώ θα βρείτε το Πρόγραμμα των παρουσιάσεων του Συνεδρίου

Παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία της νόσου, έγιναν πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το συνέδριο εδώ: https://wcpd9.com και στο Facebook : https://www.facebook.com/wcpd9/

Top