Αρχή / Ανακοινώσεις / Τι εξυπηρετούν οι αντικαταστάσεις στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Διαβήτη;

Τι εξυπηρετούν οι αντικαταστάσεις στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Διαβήτη;

elodi-logoΙδιαίτερη ανησυχία  μας έχει προκαλέσει η πρόσφατη αντικατάσταση της Προέδρου και ενός μέλους της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για το Διαβήτη του Υπουργείου Υγείας, με δύο άλλους ιατρούς, οι οποίοι είναι άγνωστοι στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη και απ’ όσο γνωρίζουμε δεν έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα κανένα έργο στο τομέα αυτό που να δικαιολογεί την τοποθέτησή τους στην ευαίσθητη αυτή θέση.

Είναι αυτονόητο ότι τα άτομα που απαρτίζουν τη Γνωμοδοτική επιτροπή, ιατροί παθολόγοι ή ενδοκρινολόγοι, πρέπει να είναι επιστήμονες με βαθειά γνώση και πολυετή επιστημονικά τεκμηριωμένη εμπειρία στον σακχαρώδη διαβήτη. Στην αντίθετη περίπτωση, το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 11 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, διοργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ημερίδα με τίτλο: “Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη“. Την  πολύ σημαντική αυτή ημερίδα χαιρέτισαν και επιβράβευσαν ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Ζέττα Μακρή και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κα Χριστίνα Παπανικολάου. 

Αποφασιστική συμμετοχή στην επιτυχή διοργάνωση της ημερίδας είχε η Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, κα Μαριάννα Μπενρουμπή, την οποία όμως 4 ημέρες πριν (7 Απριλίου) την είχαν αντικαταστήσει!

Εμείς απευθυνθήκαμε πρώτα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ρωτήσαμε τους λόγους της παραπάνω αντικατάστασης. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε καμία εξήγηση. Γνωρίζουμε ότι και η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για το ίδιο θέμα με έγγραφό της προς το Υπουργείο Υγείας.
 

Διαβάστε εδώ το πρωτότυπο Δελτίο Τύπου


 

Top