Αρχή / Ανακοινώσεις / Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τα προβλήματα των ατόμων με διαβήτη στα σχολεία

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τα προβλήματα των ατόμων με διαβήτη στα σχολεία

filisΤην Τετάρτη 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον χώρο της Παιδείας. Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά: ο Υπουργός, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη κ. Φανή Τσαχαλίνα, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης και μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΔΙ κ. Άρης Ράπτης και η κ. Μαριάννα Μεταξά , μέλος της ΠΕΑΝΔ.

Τονίσαμε την ανάγκη να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί το πρόγραμμα των σχολικών νοσηλευτών, ώστε την νέα χρονιά να καλύψει όλα τα σχολεία και να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Με ικανοποίηση λάβαμε τη διαβεβαίωση του Υπουργού για τη συνέχιση αλλά και ανάπτυξη του προγράμματος με τη συμμετοχή περισσότερων νοσηλευτών στα σχολεία για την καλύτερη και μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών.

Προτείναμε ακόμα την ένταξη στα προγράμματα αγωγής υγείας, ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε να γνωρίζουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όλα τα απαραίτητα για την σωστή αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το βιβλίο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη», το οποίο με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας έχει ήδη διανεμηθεί στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ). Ο Υπουργός αποδέχτηκε την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης και δεσμεύτηκε για την ένταξη ενημερωτικών εκδηλώσεων στα προγράμματα αγωγής υγείας της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέλος ένα σημαντικό θέμα, που θέσαμε, είναι η ένταξη του ινσουλινοεξαρτώμενου σακχαρώδη διαβήτη στις παθήσεις των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 13, στις παραγράφους 1α και 1γ, του ΠΔ 50/96 όπως τροποποιήθηκε από το ΠΔ 100/97, σχετικά με τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την κατανόηση και την θετική στάση του Υπουργού στα αιτήματά μας.

Top