Αρχή / Ανακοινώσεις / Newsletter / Συνεργασία ΕΛΟΔΙ – Ολυμπιακού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Αθλητισμός & Διαβήτης”

Συνεργασία ΕΛΟΔΙ – Ολυμπιακού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Αθλητισμός & Διαβήτης”

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) υποστηρίζει τον Ολυμπιακό στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Άθληση & Διαβήτης” που επιδιώκει να κάνει τους χώρους άθλησης πιο ασφαλείς και φιλόξενους για άτομα με διαβήτη.

 

Το ζήτημα 

Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη δυσκολεύονται μερικές φορές να συνεχίσουν τις αθλητικές δραστηριότητές τους με τον ίδιο τρόπο όπως πριν τη διάγνωσή τους, ενώ επιπλέον οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι προπονητές δεν έχουν πάντα τις απαραίτητες γνώσεις, την κατάρτιση ή/και την εμπιστοσύνη, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά και οι νέοι με διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες με ασφάλεια και με στόχο τη βέλτιστη απόδοση τους.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, μια ομάδα αθλητικών συλλόγων από διάφορες χώρες της Ευρώπης – η TSV Bayer Leverkusen (Γερμανία), η HAŠK Μλάντοστ (Κροατία), η Lazio Volley (Ιταλία), ο Ολυμπιακός (Ελλάδα), η WSC (Αυστρία) – και το ευρωπαϊκό παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF Europe), έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να εκδώσουν έναν πρακτικό οδηγό για άτομα που έχουν ήδη διαβήτη και αφορά την ένταξη τους στον αθλητισμό μέσα από τα αθλητικά σωματεία και το σχολείο. Αυτή η δημοσίευση πρόκειται να εξηγήσει πρακτικά και με απλό τρόπο τα οφέλη του αθλητισμού στην ευκολότερη ρύθμιση του διαβήτη και να δώσει χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο αντιμετώπισης των πιθανών προβλημάτων που προκύπτουν από τη διαχείριση του διαβήτη κατά τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Η έκδοση θα απευθύνεται ακόμη σε προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής και γονείς, προσφέροντας τους ένα χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει αποτελεσματικότερα τα άτομα με διαβήτη και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες. Η τελική δημοσίευση – πόρισμα του προγράμματος θα δημοσιευθεί στα αγγλικά και σε όλες τις γλώσσες των συνεργατών του έργου, επομένως και στα ελληνικά. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτος σταθμός στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Αθλητισμός & Διαβήτης” είναι μια έρευνα που θα διεξαχθεί μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών για να καθορίσει ποιες είναι οι κύριες ανησυχίες και τα ερωτήματα που πρέπει να συμπεριληφθούν στην τελική δημοσίευση, η οποία και θα αποτελέσει και το προϊόν του εγχειρήματος.

Βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα άτομα με διαβήτη στους χώρους άθλησης!

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί περίπου 5-10 λεπτά. Τα δεδομένα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και δεν θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν απολύτως εμπιστευτικές.

Για τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6-12 ετών, τόσο το παιδί όσο και ένας γονέας θα πρέπει να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Ιδανικά οι γονείς δεν θα πρέπει να είναι αυτοί που θα επιβλέπουν τα παιδιά τους για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επηρεασμού τους.

Για να συμμετέχετε στην έρευνα πατήστε εδώ.

 

Top