Αρχή / Ανακοινώσεις / Παρέμβαση της ΕΛΟΔΙ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρέμβαση της ΕΛΟΔΙ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

eaΤην Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ Αριστείδης Ράπτης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης γονέων παιδιών και νέων με διαβήτη Νικόλαος Μπάφας, συναντήθηκαν με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ένοπλες δυνάμεις τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

1. Πρώτο θέμα, στις ένοπλες δυνάμεις τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά πρέπει να πληρώνονται και τα χρήματα επιστρέφονται μετά από πολλούς μήνες Επειδή για εμάς αυτό είναι δυσβάσταχτο, ζητήσαμε τα αναλώσιμα να δίνονται από τα φαρμακεία με την ίδια διαδικασία που ακολουθείτε στον ΕΟΠΥΥ.

2. Για την αποφυγή άσκοπης γραφειοκρατίας, η συνταγογράφηση να γίνεται ανά δίμηνο ή και τρίμηνο από τον θεράποντα ιατρό.

3. Σε εγκυκλίους που μεριμνούν υπέρ κοινωνικά ευπαθών ομάδων του στρατιωτικού προσωπικού να συμπεριλαμβάνουν και τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.

4. Να επιτρέπεται σε άτομα με διαβήτη να εισαχθούν στην Σχολή Σωμάτων (Στρατιωτικοί Δικαστές, Ιατροί, Λογιστές, κτλ) Σε πολλές ειδικότητες ο σακχαρώδης διαβήτης δεν αποτελεί εμπόδιο και θα ήταν σωστό να μην μας εξαιρεί ο νόμος.

Η κα Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και υποσχέθηκε να ενεργήσει για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Top