Αρχή / Ανακοινώσεις / Νέο βιοτεχνολογικό προϊόν επουλώνει με μία και μόνο εφαρμογή το Διαβητικό Πόδι και τα χρόνια έλκη (Vergenix FG)

Νέο βιοτεχνολογικό προϊόν επουλώνει με μία και μόνο εφαρμογή το Διαβητικό Πόδι και τα χρόνια έλκη (Vergenix FG)

Επανάσταση στην Επούλωση. 

 

Αναγέννηση ιστών με τη δράση του ανθρώπινου κολλαγόνου

Μειώνεται η ταλαιπωρία ασθενών και το κόστος υγειονομικής περίθαλψης

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. Μία νέα προοπτική στη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρόνιων και σοβαρών τραυμάτων που σήμερα ταλαιπωρούν ασθενείς και γιατρούς, είναι πλέον διαθέσιμο και για τους Έλληνες ασθενείς μετά την Ευρωπαϊκή έγκρισή του. Το Vergenix™FG  είναι ένα μοναδικό ιατροτεχνολογικό προϊόν που προσφέρει αποτελεσματική και ταχεία επούλωση, με μία και μόνο τοπική εφαρμογή σε χρόνια και οξέα τραύματα, που προέρχονται από παθήσεις όπως ο διαβήτης, η περιφερική αγγειακή νόσος, η ανοσολογική ανεπάρκεια, τα έλκη κατάκλισης.

Το Vergenix™ FG είναι ένα καινοτόμο προϊόν Αναγεννητικής Ιατρικής, που βασίζεται στην προηγμένη τεχνολογία του ανασυνδυασμένου ανθρώπινου κολλαγόνου (rHCollagen), αποτέλεσμα επίπονης έρευνας της εταιρίας Αναγεννητικής Ιατρικής CollPlant. Η μεγάλη αποτελεσματικότητα του Vergenix™FG οφείλεται στην ενεργοποίηση του μηχανισμού επούλωσης του οργανισμού μέσω της δράσης του κολλαγόνου, με την αναγέννηση των ιστών.

Η διεθνής κλινική εμπειρία καταδεικνύει σημαντική βελτίωση σε περιπτώσεις τραυμάτων που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς με άλλες πολλαπλές και επαναληπτικές θεραπείες, όπως π.χ. με επιθέματα, επιτυγχάνοντας οριστική επούλωση σε τρεις μήνες. «Το Vergenix™FG είναι το πιο αποτελεσματικό επουλωτικό τραύματος που έχω χρησιμοποιήσει έως σήμερα. Με μία λέξη: Δουλεύει!» σημειώνει ο καθηγητής Alberto Piaggesi, MD, Διευθυντής του τομέα Διαβητικού Ποδιού στο Πανεπιστήμιο της Πίζα στην Ιταλία.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της θεραπείας τον Μάρτιο, κυρίως σε διαβητικούς ασθενείς με σοβαρές εξελκώσεις στο πόδι, στα ιατρεία Διαβητικού Ποδιού τριών  Νοσοκομείων – Λαϊκό, Αμαλία Φλέμινγκ και Ευαγγελισμό, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα τόσο για τους ασθενείς όσο και τους θεράποντες ιατρούς.

Ο Φώτης Σακελλαρίδης, CEO της ελληνικής εταιρείας Qualia Pharma, η οποία  διαθέτει το προϊόν στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι «Είμαστε ενθουσιασμένοι! Το Vergenix™FG έρχεται να καλύψει την ανεκπλήρωτη ανάγκη της ταχείας, αποτελεσματικής και οριστικής επούλωσης σοβαρών πληγών και τραυμάτων, με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για τους ασθενείς και

τους φροντιστές τους, ενώ παράλληλα περιορίζει σημαντικά το κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Ακόμη και απλά έλκη, εάν δεν επουλωθούν έγκαιρα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την Υγεία.  Στη χώρα μας, κάθε χρόνο, έχουμε περίπου 3.000 ακρωτηριασμούς εξαιτίας του Διαβητικού Ποδιού. Είμαστε σίγουροι ότι με το Vergenix™FG μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά αυτόν τον αριθμό».

Η Qualia Pharma έχει δημιουργήσει ειδική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης 211 1021880, για οποιεσδήποτε απορίες ασθενών ή/και ιατρών σχετικά με τη χρήση και τις δυνατότητες του Vergenix™ FG, ενώ βασικές πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχουν και στο site: www.vergenix.gr.

 

Λίγα λόγια για το Vergenix™FG

Το Vergenix™FG είναι προϊόν πολυετούς επιστημονικής έρευνας και η παραγωγή του αποτελεί μία εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία. Ξεκινά με την εισαγωγή 5 γονιδίων – που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι στο ανθρώπινο σώμα – σε σπόρους φυτών καπνού, τα οποία καλλιεργούνται σε εξειδικευμένα αυστηρά ελεγχόμενα βιολογικά θερμοκήπια. Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα καπνού υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία απομόνωσης και συλλογής του νεοπαραχθέντος κολλαγόνου για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν σε ξηρή μορφή. Έτσι, το Vergenix™FG αποτελεί ένα ακέραιο μορφολογικά κολλαγόνο, κατάλληλο αποκλειστικά για ανθρώπινη χρήση, που εγγυάται μοναδική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στη θεραπεία  αποκλείοντας τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

 

Το Vergenix™ FG διαθέτει κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία, φέρει σήμανση CE και κυκλοφορεί ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε συνδυασμό με τη μία και μόνη εφαρμογή, εξασφαλίζει την ιδανική σχέση κόστους/οφέλους, μειώνοντας δραματικά τον συνολικό χρόνο και το κόστος της θεραπείας. Η χρήση του Vergenix™FG είναι εξαιρετικά απλή, αφού εφαρμόζεται τοπικά μία και μοναδική φορά, κατόπιν ιατρικής εξέτασης. Η ορθή εφαρμογή πραγματοποιείται είτε κατ’ οίκον, κυρίως για τους ασθενείς σε κατάκλιση, ή στο νοσοκομείο/ιατρείο από εξειδικευμένο  προσωπικό για τους ασθενείς με διαβητικό πόδι.

 

Λίγα λόγια για την Qualia Pharma

Η Qualia Pharma είναι ένας Όμιλος εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον χώρο της Υγείας και διαθέτει ένα ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Οι τομείς δραστηριότητας του Ομίλου περιλαμβάνουν φαρμακευτικά προϊόντα, ειδικά συμπληρώματα διατροφής, ιατρικές συσκευές, κυτταρικές θεραπείες και γενετικές αναλύσεις. Η Έρευνα & Ανάπτυξη και η δημιουργία προϊόντων υψηλής καινοτομίας σε διεθνές επίπεδο, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας και κουλτούρας του Ομίλου. Σήμερα, οι εταιρείες του Ομίλου έχουν σε ανάπτυξη 15 νέα προϊόντα, σε συνεργασία με πολλά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, την Ευρώπη, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Η ομάδα της Qualia Pharma αποτελείται από 43 έμπειρους επαγγελματίες με διεθνή αναγνώριση, ενώ περισσότεροι από 50 επιστήμονες σε ερευνητικά κέντρα εργάζονται στα υπό ανάπτυξη έργα. Η ομάδα είναι αφοσιωμένη στην καινοτομία και μοιράζεται με πάθος τον ίδιο στόχο: τη συνεχή βελτίωση της Υγείας για μια καλύτερη ζωή.

Η Qualia Pharma λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, προδιαγραφές και πιστοποιήσεις που υποστηρίζουν μια υποδομή εσωτερικών διαδικασιών σχετικά με προγράμματα παραγωγής, διανομής, εμπορίας, κανονιστικής ρύθμισης, φαρμακοεπαγρύπνησης και κλινικών μελετών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Reputation Unique

Αλεξάνδρα Σκοπετέα

215 5605211, 6937307771

Top