Αρχή / Ανακοινώσεις / Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1

Η “ΠΕΑΝΔ“, με αφορμή την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔΤ1), σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την  αιγίδα της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη-ΕΛΟΔΙ, διοργανώνει Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1 .

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολικούς νοσηλευτές που έχουν διοριστεί το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔΤ1, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Είναι συνολικής διάρκειας 66 εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει 28 ώρες θεωρίας και 38 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης και οι εισηγητές είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, όπως ο καθηγητής παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας. Επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κ. Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Νοσηλευτικής.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2018, με τις παραδόσεις των διαλέξεων να πραγματοποιούνται Παρασκευές απόγευμα (4-8μμ), Σάββατα (9-3μμ) και δύο Κυριακές (επισυνάπτεται το πρόγραμμα). Σε ότι αφορά το θεωρητικό τμήμα των 28 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Νοσηλευτικής (Παπαδιαμαντοπούλου 123, Γουδή. Αθήνα) με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω τηλεδιάσκεψης που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο, για τους νοσηλευτές που διαμένουν εκτός Αττικής ή εντός Αττικής και έχουν δυσκολία παρακολούθησης με φυσική παρουσία. Σε ότι αφορά την πρακτική εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (27 & 28 Ιανουαρίου) και στη Θεσσαλονίκη (3 & 4 Φεβρουαρίου) με υποχρεωτική φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Top