Αρχή / Ανακοινώσεις / Newsletter / Κοινοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας της ΕΛΟΔΙ στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων

Κοινοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας της ΕΛΟΔΙ στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) αποφάσισε την κοινοποίηση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των πολιτικών κομμάτων της επιστολής διαμαρτυρίας που απέστειλε στα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Εργασίας για τον επανακαθορισμό των κριτηρίων ένταξης των ατόμων με διαβήτη που εργάζονται στον δημόσιο τομέα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Μετά την έλλειψη ανταπόκρισης από τα συναρμόδια Υπουργεία στην υπ’ αρ. πρωτοκόλλου 461/22-09-2020 επιστολή της ΕΛΟΔΙ με θέμα “Επαναφορά των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στις ευπαθείς ομάδες”, η Ομοσπονδία κοινοποίησε στις 29-09-2020 την παραπάνω επιστολή διαμαρτυρίας στις κοινοβουλευτικές ομάδες των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μέσω των κοινοβουλευτικών ομάδων αναμένεται περαιτέρω προώθηση των αιτημάτων της ΕΛΟΔΙ στο σύνολο των βουλευτών, με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ζητήματος που έχει φέρει αναστάτωση και πρακτικά προβλήματα στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με διαβήτη. Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη προσδοκά την επανεξέταση των κριτηρίων που τέθηκαν για την υπαγωγή των ατόμων με διαβήτη στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρότερη νόσηση από  COVID-19 στη βάση καθαρά επιστημονικών δεδομένων και τεκμηριωμένων ιατρικών δεδομένων και όχι απλά με γνώμονα την οικονομική διάσταση του ζητήματος. 

Η ΕΛΟΔΙ καλεί τα σωματεία – μέλη της καθώς και όλους τους συλλόγους ατόμων με διαβήτη στη χώρα μας να αναδείξουν το παραπάνω ζήτημα ενώπιον των κατά τόπους πολιτικών εκπροσώπων – βουλευτών τους, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ενιαίων προστατευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων σε όλο το φάσμα άσκησης κρατικής αρμοδιότητας.

Top