Αρχή / Συμβουλές / Καφές εναντίον διαβήτη

Καφές εναντίον διαβήτη

3113860731417583606

Η κατανάλωση μέχρι τεσσάρων καφέδων την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και κατά 25%, όπως υποστηρίζει μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από ερευνητικό ινστιτούτο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η κατανάλωση καφέ την ώρα του μεσημεριανού είναι η καταλληλότερη για να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

Όπως αναφέρεται σε μια έρευνα που συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση, ο κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας αυτής πέφτει ακόμη κατά 7-8% με κάθε επιπλέον καφέ που καταναλώνει κανείς, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές δεν αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιαγγειακών ασθενειών, υπέρτασης ή εγκεφαλικού.

Επιπλέον, μία από τις έρευνες που δημοσίευσε το ινστιτούτο Institute for Scientific Information on Coffee, αναφέρει ότι τρεις με τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά ένα τέταρτο, συγκριτικά με όσους πίνουν λιγότερους από δύο καφέδες την ημέρα.

Η έρευνα αναφέρει ότι υπάρχουν μια σειρά λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ο καφές να βελτιώνει τη γλυκόζη, το μεταβολισμό και το κάψιμο περισσότερων θερμίδων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Dr Richard Elliot από την οργάνωση Diabetes UK, ο οποίος μίλησε στη MailOnline «οι έρευνες που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκθεση βρήκαν, ότι οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο καφέ τείνουν να έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει ενεργά τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου» είπε και συνέχισε: «Άλλοι παράγοντες, που δεν αναφέρονται σε αυτές τις έρευνες, είναι πολύ πιθανό να παίζουν επίσης ρόλο και απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί η σχέση αυτής της σύνδεσης του καφέ με το διαβήτη».

Πηγή: http://www.seleo.gr/

Top