Αρχή / Ανακοινώσεις / Η ΕΛΟΔΙ συμμετέχει σε ημερίδα της Βουλής των Ελλήνων

Η ΕΛΟΔΙ συμμετέχει σε ημερίδα της Βουλής των Ελλήνων

Πρόσκληση στην Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη και την πρόεδρο Βασιλική Λούβαρη απηύθυνε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Βασίλειος Οικονόμου. Η πρόσκληση αφορά στη συμμετοχή της ΕΛΟΔΙ στην ημερίδα της Βουλής με θέμα «Νεανικός Διαβήτης» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας (Πρόεδρος της Βουλής), Βασίλης Κικίλιας (Υπουργός Υγείας) και Βασίλης Οικονόμου (Πρόεδρος Επιτροπής) θα απευθύνουν εναρκτήριες ομιλίες.

Μεταξύ των εισηγητών της εκδήλωσης είναι ο Ομότιμος Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, η Παιδίατρος και Διευθύντρια Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου παίδων «Π. & Α. Κυριακού» κα. Ανδριανή Βαζαίου, η Καθηγήτρια Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Ασημίνα Μητράκου, η Καθηγήτρια Διατροφής στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα. Τώνια Βασιλάκου, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας – Νεανικού Διαβήτη Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Χριστίνα Κανακά, η Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη και Υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχικής Υγείας στη Γενική Κλινική «Μητέρα» κα. Ελίνα Γκίκα, ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Τεντολούρης και η Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας και Κοσμήτωρ της Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα. Ελπίδα Πάβη.

Εκπροσωπώντας τους φορείς των ατόμων με διαβήτη, στην ημερίδα θα μιλήσουν πέρα από την Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη κα. Λούβαρη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κ. Χρήστος Δαραμήλας και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη κα. Σοφία Μανέα.

 

Πηγή φωτογραφίας δημοσίευσης: eirinika.gr

Top