Αρχή / Αρχική Σελίδα / Επιστημονική Ημερίδα: “Σακχαρώδης Διαβήτης: Παχυσαρκία, Διατροφή και Άσκηση” (19 Φεβρουαρίου 2023, Λάρισα)

Επιστημονική Ημερίδα: “Σακχαρώδης Διαβήτης: Παχυσαρκία, Διατροφή και Άσκηση” (19 Φεβρουαρίου 2023, Λάρισα)

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας συνδιοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης: Παχυσαρκία, Διατροφή και Άσκηση” στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Απόστολος Κομνός-εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ο κ. Σωτήριος Βούλγαρης-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων

και ο κ. Αθανάσιος Κουτσούκης-Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα της ημερίδας συντόνισε ο ιατρός κ. Ιωάννης Πετρίδης το οποίο ξεκίνησε με τη διαδικτυακή εισήγηση του Καθηγητή κ. Νικόλαου Τεντολούρη, με θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης – ορισμός – επιπολασμός”. Ακολούθησε η Παιδίατρος-Διαβητολόγος κα Ανδριανή Βαζαίου

η οποία ενημέρωσε το κοινό για τα “Νεότερα Δεδομένα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του ΣΔτ1”.

Στη συνέχεια, η Παιδοδιαιτολόγος MSc, RD κα Ε. Κουή παρουσίασε διαδικτυακά τη σημασία της “Διατροφής στο Σακχαρώδη Διαβήτη

Ακολούθησε η εισήγηση της Ενδοκρινολόγου κας Δήμητρας Παπά για την “Παχυσαρκία και το ΣΔ”

και του Παθολόγου-Διαβητολόγου κ. Αδαμάντιου Μπουρδάκη για τα “Νεότερα δεδομένα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του ΣΔτ2”.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδικής Ενδοκρινολογίας-Μεταβολισμού & Διατροφής κα Μαρία Παπαγιάννη,

η οποία μίλησε για την “κατασκήνωση ως μέσο εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων με Σ.Δ.” και τέλος ακολούθησε η ομιλία “Διαβήτης και Άσκηση” – Διαδραστικό Φροντιστήριο με εισηγήτρια την Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής MSc κα Θ. Τσαχαλίνα

Η ημερίδα έκλεισε με το στρογγυλό τραπέζι βιωματικού χαρακτήρα, στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.ΔΙ., κ. Σπυρίδων Αθανασίου, κ. Ιωάννης Πετρίδης, κ. Ελένη Μπαταούλα, κ. Κωνσταντίνα Μπουμάκη και κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος. Το λόγο πήρε ο καθένας ξεχωριστά, εξιστορώντας την προσωπική του εμπειρία με το διαβήτη, ενώ ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με το κοινό και τοποθετήσεις των ιατρών-εισηγητών της ημερίδας.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΛΟΔΙ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση και διεκπαιρέωση της επιστημονικής ημερίδας, ιδιαίτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας για τη συμβολή τους και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Επίσης ευχαριστεί τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που παρέστησαν στην ημερίδα, τις εταιρείες-χορηγούς για τη στήριξή τους, το κοινό για την ενεργή συμμετοχή του που εξασφάλισε την επιτυχία της εκδήλωσης μας και τέλος τους ομιλητές, οι οποίοι με τις τόσο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μέχρι το τέλος.

 

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα “Σακχαρώδης Διαβήτης: Παχυσαρκία,Διατροφή & Άσκηση” (Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, Λάρισα)

 

Top