Αρχή / Ανακοινώσεις / Παρέμβαση της ΕΛΟΔΙ στο Υπουργείο Εργασιας για το επίδομα της Πρόνοιας

Παρέμβαση της ΕΛΟΔΙ στο Υπουργείο Εργασιας για το επίδομα της Πρόνοιας

pronoiaΤην Παρασκευή 1 Μαρτίου, ο πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ Αριστείδης Ράπτης και ο υπεύθυνος της επιτροπής της ΕΛΟΔΙ για την Υγεία, Εργασία & Πρόνοια, κ. Τρύφων Ρουμελιώτης είχαν  αρχικά συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της απόδοσης του επιδόματος της Πρόνοιας στα ανασφάλιστα ή έμμεσα ασφαλισμένα άτομα με ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη. Ακολούθησε συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα με τον Γενικό Διευθυντή Πρόνοιας κ.Κοκκινάκη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με το νέο κανονιστικό πλαίσιο που προωθείται από την κυβέρνηση.

Από τους ανθρώπους της ΕΛΟΔΙ επισημάνθηκε η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΚΕΠΑ, αναφορικά με το Επίδομα της Πρόνοιας. Από την πλευρά των εκπροσώπων της πολιτείας δόθηκαν σαφείς διαβεβαιώσεις ότι το νέο κανονιστικό πλαίσιο χορήγησης των επιδομάτων θα επιλύσει το πρόβλημα και ότι ο νέος κανονισμός βρίσκεται στις τελευταίες διαδικασίες έγκρισης και σύντομα θα δημοσιευτεί.

Η ΕΛΟΔΙ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των ινσουλινοεξαρτώμενων ατόμων από τις γνωστές απορριπτικές αποφάσεις των ΚΕΠΑ.

Top