Αρχή / Ανακοινώσεις / Εγκύκλιος για στήριξη μαθητών/τριών από Σχολικό Νοσηλευτή για το διδακτικό έτος 2022-2023

Εγκύκλιος για στήριξη μαθητών/τριών από Σχολικό Νοσηλευτή για το διδακτικό έτος 2022-2023

Αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων η εγκύκλιος παροχής στήριξης Σχολικού Νοσηλευτή σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο γονέας/κηδεμόνας του παιδιού, υποβάλει αίτηση στη σχολική μονάδα που πρόκειται να φοιτήσει ο/η μαθητής/τρια και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής του/της. Τα αιτήματα υποβάλλονται στις σχολικές μονάδες τις μέρες λειτουργίας τους, έως:

  • την Τρίτη 21/6/2022 για την Α/θμια Εκπ/ση
  • την Πέμπτη 30/6/2022 για την Β/θμια Εκπ/ση
  •  και εκ νέου από Πέμπτη 01/09/2022 και μετά.

(Κατά τις ημερομηνίες αυτές οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να έχουν καταθέσει το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών. Μετά το πέρας των ημερομηνιών αυτών δεν κατατίθεται κανένα δικαιολογητικό ακόμα και αν αυτό έχει εκδοθεί εμπρόθεσμα).

Απαιτούνται:

  • πρωτότυπη γνωμάτευση/βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια η αναγκαιότητα υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, εκδοθείσας εντός εξαμήνου από την ημερομηνία αίτησης του γονέα/κηδεμόνα και η οποία να φέρει σφραγίδα από Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). ή Πανεπιστημιακής Κλινικής. Η γνωμάτευση/βεβαίωση του Δημόσιου Νοσοκομείου υποχρεωτικά φέρει πρωτόκολλο, ημερομηνία και ευδιάκριτη σφραγίδα (στρογγυλή) και προσκομίζεται απαραιτήτως μαζί με την αίτηση του γονέα/κηδεμόνα
  • βεβαίωση φοίτησης του/της μαθητή/τριας, όπου αναγράφεται η τάξη που θα φοιτήσει ο/η μαθητής/τρια τον Σεπτέμβριο του 2022, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο διαβιβαστικό του/της Δ/ντή/ ντριας ή Προϊσταμένου/ης της σχολικής μονάδας προς την οικεία Δ/νση Εκπ/σης.
  • ο συνημμένος «ΠΙΝΑΚΑΣ 3», συμπληρωμένος με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στα σχετικά πεδία για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

(από τις Δ/νσεις Εκπ/σης και Περιφ. Δ/νσεις Εκπ/σης). (θα τον βρείτε στην εγκύκλιο)

Την Εγκύκλιο  θα τη βρείτε εδώ (σελ.12-Κεφ. Γ)

Top