Αρχή / Ανακοινώσεις / Δελτίο Τύπου: Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Δελτίο Τύπου: Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη από τους υπεύθυνους του ΕΟΠΥΥ

 

Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση του Διαβητολογικού Υλικού (ταινίες μέτρησης σακχάρου, βελόνες, σκαρφιστήρες κλπ) οι εκπρόσωποι της ΕΛΟΔΙ Πρόεδρος Ν. Τεντολούρης και ο Γεν. Γραμματέας Δ. Συκιώτης επικοινώνησαν με τον υπεύθυνο του ΕΟΠΥΥ κ. Α. Καραμούτζο.

Η ΕΛΟΔΙ είχε ήδη παρέμβει πριν από την υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Διαβητολογικού Υλικού και επεσήμανε τα λάθη και τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όπως μη χορήγηση βελονιών ινσουλίνης στα άτομα με διαβήτη τύπου 2 τα οποία αντιμετωπίζονται με ινσουλίνη ή με ενέσιμη αγωγή (ανάλογα του GLP-1) και αδυναμία συνταγογράφησης σκαριφιστήρων στα άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Η ΕΛΟΔΙ τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης όλων των αναλωσίμων για διάστημα 6 μηνών και όχι μέχρι 2 μηνών όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Τονίστηκε από την ΕΛΟΔΙ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 που αντιμετωπίζονται με αντλία ινσουλίνης να υποχρεώνονται να πηγαίνουν κάθε 1 ή κάθε 2 μήνες στα διαβητολογικά ιατρεία για να συνταγογραφούνται τα αναλώσιμα της αντλίας. Οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσουν και εισηγηθούν για τη διόρθωση του δίκαιου αιτήματός μας.

Επίσης τονίστηκε στους υπευθύνους του ΕΟΠΥΥ να διευκρινιστεί ο τρόπος χορήγησης αναλωσίμων του διαβήτη στους ανασφάλιστους. Οι υπεύθυνοι μας παρέπεμψαν στο Υπουργείο Υγείας για την επίλυση αυτού του θέματος επειδή δεν είναι αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ. Θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις προς το αρμόδιου υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος.

Η ΕΛΟΔΙ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όποτε χρειάζεται για τη σωστή αντιμετώπιση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη.

 

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τεντολούρης

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Συκιώτης

 

 

Δείτε εδώ την πρωτότυπη ανακοίνωση

 

 

 

Top