Αρχή / Ανακοινώσεις / Δελτίο Τύπου για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛ.Ο.ΔΙ. (5-6 Οκτωβρίου 2013)

Δελτίο Τύπου για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛ.Ο.ΔΙ. (5-6 Οκτωβρίου 2013)

Η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (Hellenic Diabetes Federation) και εν συντομία «ΕΛ.Ο.ΔΙ», ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1997 και είναι  πλήρες αναγνωρισμένο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF).

Πίστη της ΕΛ.Ο.ΔΙ. -όπως και της Παγκόσμιας Διαβητολογικής κοινότητας- είναι ότι τα άτομα με διαβήτη δεν είναι άτομα με αναπηρία. Για να μην γίνουν όμως άτομα με αναπηρία, θα πρέπει η πολιτεία να παρέχει τα μέσα που θα βοηθήσουν στην  καλή ρύθμιση του σακχάρου. Αυτό θα απομακρύνει τις γνωστές επιπλοκές του διαβήτη και θα απαλλάξει την πολιτεία από το αυξημένο κόστος αντιμετώπισης αυτών των επιπλοκών (υψηλά κόστη αντιμετώπισης μεγαλύτερων ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, οι νεφροπάθειες, αγγειοπάθειες με ακρωτηριασμό των ποδιών κ.α.).

Galini Wellness Spa

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο στο Ξενοδοχείο GALINI Weellness Spa & Resort, στα Καμένα Βούρλα, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013. Τα πανελλήνια συνέδρια της ΕΛ.Ο.ΔΙ. έχουν γίνει πλέον θεσμός, αφού διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια ανά την Ελλάδα, με σκοπό αφενός να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τις επιστημονικές και ιατρικές εξελίξεις σχετικά με το διαβήτη και αφετέρου να φέρουν κοντά όλους τους συλλόγους και τα μέλη αυτών σε παράλληλες εκδηλώσεις επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΛ.Ο.ΔΙ. θα παραβρεθούν οι κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος για κάποιον που πάσχει από διαβήτη, αλλά και των οικείων του. Θα πάρουν μέρος όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στην ΕΛ.Ο.ΔΙ. από όλη την Ελλάδα και μάλιστα εφέτος η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Διαβάστε εδώ το τελικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Το 9ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΛ.Ο.ΔΙ. στέλνει μέσω του τίτλου «Προστατεύουμε το μέλλον μας» ένα μήνυμα πίστης και αισιοδοξίας, ότι μπορεί να διασφαλιστεί ένα καλύτερο και γεμάτο υγεία μέλλον για τα άτομα με διαβήτη και να επιτευχθεί   ο στόχος:

«Ο διαβήτης δεν είναι πάθηση, είναι τρόπος ζωής».

Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους έγκριτους επιστήμονες :

  • Dr  Ανδριαννή Βαζαίου,
  • Dr Χριστίνα Κανακά,
  • Dr Νικόλαος Κεφαλάς,
  • Dr Γεώργιος Κουκούλης,
  • Dr  Χρήστος Μπαρτσόκας,
  • Dr Νικόλαος Τεντολούρης,
  • Dr Δημήτριος Χιώτης.

Να ευχαριστήσουμε τέλος θερμά  τους εκλεκτούς χορηγούς και υποστηρικτές του συνεδρίου, χωρίς τους οποίους δε θα ήταν δυνατή η επιτυχία του.

BAYER logo COLOR

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

Top