Αρχή / Ανακοινώσεις / Αρρύθμιστοι οι οκτώ στους δέκα νέοι με τύπου 1 διαβήτη

Αρρύθμιστοι οι οκτώ στους δέκα νέοι με τύπου 1 διαβήτη

diabetes-kit

Οι περισσότεροι νέοι με τύπου 1 διαβήτη δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται για να αντιληφθούν εγκαίρως τυχόν επιπλοκές της νόσου τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική έρευνα.

Απαραίτητη σε όλους η καμπύλη σακχάρου κάθε 3 χρόνια

Κάνουμε λάθος τσεκ απ για το σάκχαρο, προειδοποιεί ένας κορυφαίος Έλληνας ειδικός και τονίζει πως απαραίτητη σε όλους τους ενήλικες είναι η «καμπύλη σακχάρου».

Έχετε «ζάχαρο»; Ρυθμίστε απαραιτήτως και πίεση και χοληστερίνη

Οκτώ στους δέκα ασθενείς με διαβήτη, ακόμα και 35άρηδες ή 40άρηδες, έχουν και άλλα μεταβολικά προβλήματα (πίεση, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια) που αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό μέσα στον 1ο χρόνο από τη διάγνωση του αυξημένου σακχάρου.

Λίγο γιαούρτι την ημέρα προστατεύει από τον διαβήτη

Λίγες κουταλιές γιαούρτι την ημέρα μπορεί να μειώνουν κατά σχεδόν το ένα πέμπτο τις πιθανότητες εκδηλώσεως διαβήτη τύπου 2, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Σε τι διαφέρουν ο τύπου 1 και ο τύπου 2 διαβήτης

Ο τύπου 1 και ο τύπου 2 διαβήτης έχουν πολλές διαφορές – όχι μόνο στην ηλικία εμφάνισης και στη θεραπεία, αλλά ακόμα και στην κληρονομικότητα, τις επιπλοκές και τις υπογλυκαιμίες.

Ο διαβήτης χτυπά και τους αδύνατους

Η κληρονομική προδιάθεση παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του τύπου 2 διαβήτη, γι’ αυτό και ένας στους εννέα διαβητικούς είναι αδύνατοι, ενώ αντιθέτως δεν εκδηλώνουν τη νόσο όλοι οι παχύσαρκοι άνθρωποι.

Τα πλήρη γαλακτοκομικά προστατεύουν από τον διαβήτη

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με πλήρη λιπαρά μπορεί να ελαττώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Προσοχή (και) στο αλάτι αν έχετε «ζάχαρο»

Οι πάσχοντες από διαβήτη δεν πρέπει να προσέχουν μόνο ό,τι αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και το αλάτι που καταναλώνουν, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιαπωνία.

Κακές συνήθειες «αλλοιώνουν τη μέτρηση του σακχάρου»

Ορισμένες κακές συνήθειες μπορεί να αλλοιώσουν τη μέτρηση των επιπέδων σακχάρου στο σπίτι, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει τους διαβητικούς από την κατάθλιψη

Η τροφίμων μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως κατάθλιψης στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ιδίως όταν περιέχει ξηρούς καρπούς, αναφέρουν Ισπανοί ερευνητές.

Δόντια, εγκέφαλος, καρδιά, νεφρά κινδυνεύουν από το αυξημένο «ζάχαρο»

Το αυξημένο «ζάχαρο» είναι ένα βραδείας δράσης δηλητήριο, που με το πέρασμα του χρόνου καταστρέφει ολόκληρο τον οργανισμό – από τα δόντια, το δέρμα και τον εγκέφαλο μέχρι τα αγγεία και τα νεύρα.

Το γιαούρτι προστατεύει από τον διαβήτη

Ένα γιαούρτι λίγων λιπαρών σχεδόν κάθε μέρα μπορεί να μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο των ενηλίκων να εκδηλώσουν τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Θεραπεία του διαβήτη με… τηλεχειριστήριο!

Ενα εμφύτευμα που τοποθετείται τρεις έως τέσσερις φορές τον μήνα στο μπράτσο και λειτουργεί με τηλεχειριστήριο μπορεί να αντικαταστήσει στο μέλλον τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης για τη θεραπεία του διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Οι ασκήσεις με βάρη προστατεύουν από τον διαβήτη

Οι γυναίκες που κάνουν βαράκια και γενικότερα ασκήσεις που αυξάνουν την σωματική δύναμη, μπορεί να μειώνουν κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο εκδηλώσεως διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Πρόοδος και «αγκάθια» στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Σημαντικά βήματα προόδου κάνει η επιστήμη στην επινόηση νέων, ασφαλέστερων θεραπειών εναντίον του διαβήτη, αλλά μεγάλο «αγκάθι» παραμένει η ελλιπής συμμόρφωση πολλών ασθενών στην αγωγή και την παρακολούθησή τους.

Τα αντικαταθλιπτικά «μπορεί να ανοίγουν το δρόμο στον διαβήτη»

Οι ασθενείς που παίρνουν αντικαταθλιπτικά θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.

Η κανέλα ρίχνει σάκχαρο-χοληστερίνη

Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να τα ρυθμίζουν καλύτερα, ενώ μπορεί να μειώνει και τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδιά τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Τι να προσέχουν το καλοκαίρι όσοι έχουν «ζάχαρο»

Οποιαδήποτε θερμοκρασία πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου είναι επικίνδυνη για τα άτομα με «ζάχαρο», διότι όχι επηρεάζει η ζέστη τον οργανισμό τους, αλλά και τα φάρμακα, τις ταινίες και τους μετρητές σακχάρου.

Δοκιμάζουν συνδυασμό υπερβαρικού οξυγόνου-βλαστοκυττάρων εναντίον του διαβήτη

Η έγχυση βλαστοκυττάρων σε συνδυασμό με το υπερβαρικό οξυγόνο μπορεί να αποτελεί μία νέα θεραπεία για τον τύπου 2 διαβήτη, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για το διαβήτη

Ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του τύπου 2 σακχαρώδους διαβήτη στους ενήλικες ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το φάρμακο λέγεται λιξισενατίδη, λαμβάνεται μία φορά την ημέρα και ανήκει στην οικογένεια των αγωνιστών των υποδοχέων του GLP-1.

Κίνδυνος στο τιμόνι για τους διαβητικούς

Τα άτομα με διαβήτη έχουν 12-19% περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους οδηγούς να προκαλέσουν τροχαίο και γι’ αυτό πρέπει να έχουν το νου τους, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Απο nea.gr
Top