Αρχή / Ανακοινώσεις / Αναβαθμίζεται θεαματικά η ποιότητα ζωής των ασθενών με νέο μετρητή σακχάρου

Αναβαθμίζεται θεαματικά η ποιότητα ζωής των ασθενών με νέο μετρητή σακχάρου

                                                                    8ba086f78fce79e3e2a38696d454ddea_XL

Επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με τεχνολογία Flash αναμένεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να αναβαθμίσει θεαματικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που παρακολουθούν σε τακτική βάση το σάκχαρό τους. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία που σταδιακά αναμένεται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή μέτρηση σακχάρου αίματος.

Το FreeStyle Libre απαλλάσσει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία του τρυπήματος στα δάκτυλα. Ο ασθενής εφαρμόζει έναν αισθητήρα, που καταγράφει αυτόματα τη γλυκόζη μέρα-νύχτα, στο πίσω μέρος του άνω βραχίονά του και τον σαρώνει με μια μικρή συσκευή ανάγνωσης, αναίμακτα και ανώδυνα. Η σάρωση, που διαρκεί 1 δευτερόλεπτο, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και εμφανίζει μια ακριβή μέτρηση της τρέχουσας ένδειξης γλυκόζης, ένα γράφημα γλυκόζης των τελευταίων 8 ωρών, αλλά και την κατεύθυνση και τον ρυθμό μεταβολή της γλυκόζης τα τελευταία 15 λεπτά. Για τη χρήση του προϊόντος δεν απαιτείται βαθμονόμηση με τρύπημα στα δάκτυλα.

Επιπλέον, η διαδικασία ελέγχου του σακχάρου είναι πολύ διακριτική, καθώς ο αισθητήρας έχει πολύ μικρό μέγεθος (περίπου όσο ένα κέρμα των 2 ευρώ) και η συσκευή μέτρησης σαρώνει ακόμα και πάνω από τα ρούχα.

Συνολικά, το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre προσφέρει τόσο στον ασθενή, όσο και στον επαγγελματία υγείας μια ολοκληρωμένη εικόνα του προφίλ γλυκόζης και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων και κατά επέκταση στον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη.

Ο Dr. Ramzi Azan, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διαβήτη και Ενδοκρινολογίας, του Πανεπιστήμιου Leeds της Μ. Βρετανίας, αναφέρθηκε στη θεαματική αυτή αλλαγή στη μέτρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στην πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας «Σακχαρώδης Διαβήτης: Οι ανάγκες των ασθενών και οι σύγχρονες θεραπευτικές προκλήσεις», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Με τον τρόπο μέτρησης γλυκόζης που χρησιμοποιούμε σήμερα, συνιστούμε στους ασθενείς 4-8 μετρήσεις κάθε μέρα για να μπορέσουν να γίνουν ασφαλείς και αποτελεσματικές αλλαγές στην ινσουλινο-θεραπεία. Το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με τεχνολογία Flash προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στους ασθενείς, γιατί πραγματοποιεί 96 ακριβείς μετρήσεις γλυκόζης την ημέρα, κάθε ημέρα. Αυτό είναι αδύνατον να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο μέτρησης της γλυκόζης.

Επιπλέον, απεικονίζει τα δεδομένα των μετρήσεων με τρόπο που είναι εύκολο να ερμηνεύσουν τόσο ο ασθενής, όσο και ο επαγγελματίας υγείας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του προφίλ γλυκόζης και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη συμμόρφωση στη θεραπεία. Με τόσα σημαντικά πλεονεκτήματα, μπορούμε να μιλήσουμε για μια νέα εποχή στην παρακολούθηση της γλυκόζης, για ένα λαμπρό μέλλον στην παρακολούθηση του διαβήτη».

Top