Αρχή / Ανακοινώσεις / Ήρθε στην Ελλάδα η Νέα ινσουλίνη Toujeo

Ήρθε στην Ελλάδα η Νέα ινσουλίνη Toujeo

toujeo-150x150

Μια νέα ινσουλίνη ήρθε στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να βοηθήσει αρκετά την ρύθμιση του σακχάρου σε άτομα που πάσχουν από Διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2. Το όνομα της είναι Toujeo (Sanofi), ενώ η χημική της ουσία είναι η γνωστή γκλαρκίνη, σε συμπυκνωμένη μορφή.

Πιθανόν, θα γνωρίζετε ότι η γκλαρκίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται στην ινσουλίνη Lantus Solostar. Πράγματι, η Toujeo πήρε το μόριο της Lantus, το βελτίωσε και κατασκεύαζε μια νέα ινσουλίνη με περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η διαφορά; Η Toujeo περιέχει την γκλαρκίνη σε συμπυκνωμένη μορφή, σε σημείο που μια σταγόνα της ισοδυναμεί με τρεις σταγόνες Lantus Solostar. Γι’ αυτό, η κωδική ονομασία της είναι U300, ενώ η Lantus Solostar συμβολίζεται αντίστοιχα ως U100. Αυτό το πετυχαίνει με μια καινοτόμο τεχνολογία, όπου η γκλαρκίνη παίρνει την μορφή μικρών σφαιριδίων, τα οποία απελευθερώνουν αργά και με σταθερό ρυθμό τα μόρια της γκλαρκίνης, κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην Toujeo να διαρκεί για περισσότερες από 24 ωρες, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, στην συγκέντρωση της, κάτι που μειώνει και τις διακυμάνσεις του σακχάρου. Επίσης, η χρήση της μειώνει σημαντικά την εμφάνιση υπογλυκαιμιών, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Η Toujeo λόγω της συμπυκνωμένης μορφής περιέχει περισσότερες μονάδες σε κάθε στυλό. Συγκεκριμένα, περιέχει 450 μονάδες σε αντίθεση με την Lantus, που περιέχει 300 μονάδες. Επίσης έχει βελτιωμένο μηχανισμό έγχυσης, καθώς το έμβολο που πιέζουμε παρουσιάζει μικρότερη αντίσταση και μειώνεται ο χρόνος έγχυσης στο μισό.

Το άρθρο γράφτηκε από τον

Ρηγόπουλο Δημήτριο,

Top