Αρχή / Ανακοινώσεις / Newsletter / Δωρεάν Υπηρεσία Τηλεϊατρικής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν Υπηρεσία Τηλεϊατρικής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν ιατρικά ζητήματα και λόγω της πανδημίας κορονοϊού είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στο σπίτι τους, εγκαινίασε στις 26 Μαρτίου 2020 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την εταιρία DrButton.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας παρουσίασαν τη νέα υπηρεσία, που αφορά σε όλους τους πολίτες, παρέχεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης ιατρικών ζητημάτων από το σπίτι, μέσω βιντεοκλήσης.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«Από την πρώτη στιγμή, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεσμευτήκαμε ότι και αυτή την κρίση δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας, να την περάσει μόνος του. Και σήμερα υλοποιούμε μία ακόμα ιδιαίτερα σημαντική δράση μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την DrButton: Φέρνουμε το γιατρό σε κάθε σπίτι, για κάθε πολίτη. Παρέχουμε δωρεάν το σύστημα τηλεϊατρικής. Δίνουμε στους συμπολίτες μας ένα έξυπνο και σύγχρονο εργαλείο, που είναι πάρα πολύ απλό στη χρήση, για να μπορούν να μείνουν στο σπίτι, να αποφύγουν τις μετακινήσεις και ταυτόχρονα να έχουν έναν πρώτο έλεγχο από γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων: γενικής ιατρικής, παθολόγους, πνευμονολόγους και παιδιάτρους».

Η υπηρεσία της τηλεϊατρικής δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν ιατρικά ζητήματα, τα οποία δεν απαιτούν νοσηλευτική φροντίδα, να λάβουν χρήσιμες οδηγίες αντιμετώπισης από εξειδικευμένους γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων, μέσω βιντεοκλήσης.

«Για εμάς πάνω και πρώτα απ’ όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μέσω αυτού του έξυπνου και εύχρηστου εργαλείου ενισχύουμε τη Δημόσια Υγεία. Χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή, το κινητό, το tablet μας, επιλέγουμε τον γιατρό με τον οποίο θέλουμε να επικοινωνήσουμε, βλέπουμε και μιλάμε άμεσα με το γιατρό, ενημερώνουμε για τυχόν συμπτώματα και λαμβάνουμε πληροφορίες και καθοδήγηση ή απαντήσεις στα ερωτήματά μας», εξήγησε ο Περιφερειάρχης, περιγράφοντας την υπηρεσία.

Ο κ. Νίτσας συνεχάρη όσους παλεύουν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζεται είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα και επισήμανε ότι «.Βρισκόμαστε σε μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Ως Ιατρικός Σύλλογος ενημερώσαμε τους γιατρούς, τους γονείς και μαθητές και τώρα ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της Περιφέρειας βάζουμε πλάτη στον τομέα της ενημέρωσης κάθε πολίτη, που θέλει να συμβουλευτεί έναν ειδικό γιατρό. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους γιατρούς σε αυτή την πρωτοβουλία, που εγγράφονται στην πλατφόρμα αυτή της τηλεϊατρικής. Τίποτα δεν αντικαθιστά την φυσική παρουσία, όμως είναι μια προσπάθεια, που θα βοηθήσει πάρα πολλούς συμπολίτες μας σε αυτή την κρίση του κορονοϊού. Κοινωνική ευθύνη όλων είναι να προστατεύσουμε όλους μας με όποιο τρόπο μπορούμε και αυτή η πλατφόρμα είναι ένα σπουδαίο εργαλείο. Να μην ξεχνάμε την ατομική ευθύνη, με πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥΥ, με τήρηση των όρων ατομικής υγιεινής σχολαστικά και με αυστηρή παραμονή στο σπίτι. Η διάθεση της τηλεϊατρικής δωρεάν είναι μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία. Απευθύνω κι εγώ έκκληση να δώσει ο κόσμος αίμα σε ασφαλείς χώρους, όπως της Περιφέρειας, για να μην έρθουν σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη βοήθεια και τη συμπαράστασή του στα ζητήματα των γιατρών».

Η υπηρεσία της τηλεϊατρικής θα λειτουργήσει για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού και αφορά αποκλειστικά σε ζητήματα υγείας σχετιζόμενα με τον κορονοϊό. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της νέας υπηρεσίας τηλεϊατρικής είναι: https://drbutton.gr/kentriki-makedonia. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και μέσω εφαρμογής στο Αpp Store (για λογισμικό iOS) και στο Google Play (για λογισμικό Android).

 

Πηγή: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | pmk.gov.gr

Top