Αρχή / Ομιλία Προέδρου ΕΛΟΔΙ στο 8ο Συνέδριο

Ομιλία Προέδρου ΕΛΟΔΙ στο 8ο Συνέδριο

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΛΟΔΙ, σε περίοδο που ο αριθμός των νέων περιπτώσεων διαβήτη αυξάνει συνεχώς στη χώρα μας, προσβάλλοντας όλο και μικρότερες ηλικίες, ενώ έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, όχι μόνο των επιστημόνων (γιατρών, νοσηλευτών κ.λπ.), αλλά ιδιαίτερα των ατόμων με διαβήτη και των οικογενειών τους. Άλλωστε, «το μυστικό» για την πρόληψη ή την καθυστέρηση εμφάνισης επιπλοκών του διαβήτη είναι η σωστή ρύθμιση.

Εκπαίδευση, και πάλι καλή εκπαίδευση πρέπει να είναι ο στόχος μας. Για τη σωστή ενημέρωση δεν αρκούν μόνο οι περιοδικές επισκέψεις στα ιατρεία, γιατί ο διαβήτης είναι παρών 365 ημέρες τον χρόνο και μάλιστα νυχθημερόν. Απαιτεί συνεχείς προσαρμογές στη θεραπευτική αντιμετώπιση, εξατομικευμένη φροντίδα και αμέριστη υποστήριξη τόσο από τον θεράποντα γιατρό όσο και από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Είναι σαφές ότι το άτομο με διαβήτη οφείλει να γνωρίζει περίπου ότι και ο γιατρός του!

Με το σκεπτικό αυτό, η ΕΛΟΔΙ προχωρεί στην οργάνωση του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου της.Το Δ.Σ. και η οργανωτική επιτροπή εκφράζουν θερμότατες ευχαριστίες προς τους ειδικούς επιστήμονες, που όπως πάντα σπεύδουν στο πλευρό μας για την καλύτερη, πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση μας.Τέλος, θα πρέπει να εκφρασθούν και ευχαριστίες προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες -για άλλη μια φορά- με την οικονομική υποστήριξή τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου μας.

Και φυσικά σας ευχαριστούμε όλους, μέσα από τη καρδιά μας, που με την παρουσία σας δείχνετε την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας για την επιτυχία του αγώνα μας κατά της μεγάλης μάστιγας, του σακχαρώδη διαβήτη.

Δημήτρης Ν. Συκιώτης, πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ

 

(επιστροφή στο Δελτίο Τύπου)

Top