Αρχή / Η ιστορία της ΕΛ.Ο.ΔΙ.

Η ιστορία της ΕΛ.Ο.ΔΙ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1997 από την ένωση των τεσσάρων μεγαλύτερων σωματείων της χώρας:

  1. την Πανελλήνια Ένωση Διαβητικών (Π.Ε.Δ.) που ήταν ο πρώτος και μοναδικός σύλλογος ατόμων με Διαβήτη,
  2. την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.),
  3. το Σύλλογο φίλων του παιδιού και εφήβου με ενδοκρινολογικό πρόβλημα « Ο ΓΑΛΗΝΟΣ»και
  4. την Πανηπειρωτική Ένωση για το Νεανικό Διαβήτη (Π.Ε.Ν.Δ.Ι.)

Λίγο αργότερα προστέθηκαν και άλλοι σύλλογοι από διάφορα μεγάλα διαμερίσματα της Ελληνικής επικράτειας.

 

IMGP1706

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. είναι πλήρες μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF) από το Νοέμβριο του 2000.

Πίστη της ΕΛ. Ο. ΔΙ, όπως και της Παγκόσμιας Διαβητικής κοινότητας είναι ότι τα άτομα με διαβήτη δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στιγμιότυπα από το συνέδριο
Στιγμιότυπα από το συνέδριο

Δραστηριότητες:

  • Διοργανώνει κάθε 2 χρόνια Πανελλήνια Συνέδρια με τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων επιστημόνων του χώρου.
  • Σε επαφή με τοπικούς συλλόγους παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με Σακχαρώδη  Διαβήτη, πραγματοποιεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ενημερωτικές ημερίδες (σεμινάρια).
  • Είναι μέλος της Εθνικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για το Σακχαρώδη διαβήτη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Με παρεμβάσεις της στα διάφορα υπουργεία εξασκεί συνεχώς πιέσεις ώστε τα παιδιά να εγγράφονται και να φοιτούν κανονικά στα σχολεία, δημόσια και  ιδιωτικά, χωρίς εξαιρέσεις, να προσφέρονται στις σχολικές καντίνες κατάλληλα τρόφιμα, να στρατεύονται όσοι από τους νέους το επιθυμούν ενώ τέλος, μεριμνά για μεγαλύτερο ποσοστό εργασιακής απασχόλησης των ατόμων με διαβήτη, γιατί όλα αυτά συμβάλλουν στην καλύτερη κοινωνική τους ένταξη.
  • Συνεργάζεται με πολλές Ομοσπονδίες από την Ευρώπη και την Κύπρο, για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Σε επιστημονικό επίπεδο συνεργάζεται με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και με άλλες επιστημονικές Εταιρείες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) στο πλαίσιο της έγκαιρης και σωστής ενημέρωσης, εκδίδει το δι-μηνιαίο περιοδικό «Σακχαρώδης Διαβήτης – Φροντίδα για όλους» που διανέμεται δωρεάν σε όλα τα διαβητολογικά κέντρα και ιατρεία της Ελλάδας, καθώς και σε ιατρούς-νοσηλευτές υγείας και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση και πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη. Σ΄ αυτό αρθρογραφούν επιστήμονες καταξιωμένοι και με μακροχρόνια εμπειρία στο σακχαρώδη διαβήτη.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Εδώ μπορείτε να διαβάζετε ελεύθερα όλα τα τεύχη του περιοδικού μας

 

Το Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.ΔΙ. πιστεύει, ότι μόνο ενωμένοι ενάντια στο Διαβήτη μπορούν στη χώρα μας να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα, και να αναπτυχθούν Εθνικές στρατηγικές για την πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Η έδρα της ΕΛ.Ο.ΔΙ. είναι στην :

Αθήνα, οδός 3ης Σεπτεμβρίου 90 ( πλατεία Βικτωρίας ), ΤΚ 10434

Τηλέφωνο: 210 8838113

Fax: 210 8838118

E-mail: info@elodi.org

Ιστοσελίδα: http://www.elodi.org

 

Top