Αρχή / Ανακοινώσεις / Επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για Στήριξη των Ευπαθών Ομάδων

Επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για Στήριξη των Ευπαθών Ομάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για την Ανάγκη Στήριξης των Ευπαθών Ομάδων”

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) απέστειλε στις 19 Μαρτίου 2020 επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης από τις τοπικές δημοτικές αρχές προστατευτικών μέτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δημοτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής που κοινοποιήθηκε στον φορέα:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ευρισκόμενοι ήδη εδώ και πολλές μέρες σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, η οποία πλήττει καθένα ανεξαιρέτως, απλές καθημερινές ανάγκες έρχονται στην επιφάνεια και για πολλούς ανθρώπους φαντάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια. Έτσι, για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι άνθρωποι με διαβήτη, οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν κάποιον στο άμεσο περιβάλλον τους να τους στηρίξει, ακόμη και η απλή μετάβαση σε ένα φαρμακείο για την προμήθεια των φαρμάκων τους ή η προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, μπορεί να αποτελεί μια τεράστια κι επικίνδυνη περιπέτεια. 

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. προτείνει σε όλους του Δήμους της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα που ήδη κάποιοι Δήμοι έχουν υιοθετήσει (π.χ. Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη κτλ.) και να μεριμνήσουν ώστε με δομές που ήδη έχουν (Βοήθεια στο Σπίτι, γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών κ.α.) να βοηθήσουν σε καθημερινές ανάγκες, όπως στον εφοδιασμό με τρόφιμα και φάρμακα ανθρώπων που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον».

 

Δείτε την επιστολή εδώ

Top