Αρχή / Ανακοινώσεις / Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία

Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία

farmakaΗ Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη με αίσθημα ευθύνης δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας για μείωση άσκοπων δαπανών στο χώρο της υγείας.

Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος της υγείας των ατόμων με διαβήτη. Άλλωστε η ελλιπής αντιμετώπιση του διαβήτη θα στοιχίσει (και ήδη στοιχίζει) πολλαπλάσια στο ελληνικό κράτος, λόγω του υψηλού κόστους αντιμετώπισης των επιπλοκών.

Τα φάρμακα, που αφορούν στην αντιμετώπιση του  σακχαρώδη διαβήτη, θα πρέπει να εξαιρεθούν από τα όρια που θέτει η ΥΑ  με αρ. πρωτ. οικ. 53768 (ΦΕΚ 1796/ΤΒ΄).

Τα 50 ευρώ ανά μήνα σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για την στοιχειώδη χορήγηση της ινσουλίνης ή των άλλων φαρμάκων.

Ιδιαίτερα η ινσουλίνη είναι η ορμόνη ζωής και η χορήγησή της είναι πλήρως εξατομικευμένη και αναντικατάστατη. Hχρήση της θα πρέπει να ορίζεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου με διαβήτη και όχι με άδικα οικονομικά κριτήρια.

Περιμένουμε από την Πολιτεία να λειτουργεί με περισσότερη υπευθυνότητα και όχι με κοντόφθαλμη λογιστική τακτική. Ο Σακχαρώδης διαβήτης αντιμετωπίζεται διεθνώς ως επιδημία με ραγδαία εξάπλωση και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά  κράτη επενδύουν στην καλή ρύθμιση του, για να αποφύγουν τα πολλαπλάσια κόστη αντιμετώπισης των μικροαγγειακών και μακροαγγειακών επιπλοκών.

Ευελπιστούμε στο μέλλον να υπάρχει καλύτερη ποιότητα στη ζωή των ατόμων με διαβήτη και περιμένουμε η πολιτεία να σταθεί περισσότερο υποστηρικτικά στα προβλήματά μας.

Top