Αρχή / Ανακοινώσεις / Newsletter / Αρχίζει η Λειτουργία της Άυλης Συνταγογράφησης

Αρχίζει η Λειτουργία της Άυλης Συνταγογράφησης

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 πρόκειται  να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση, κατά τη συνταγογράφησή τους από τον ιατρό, δεν θα απαιτείται εκτύπωση της συνταγής φαρμάκων, αλλά θα δίνεται η  δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής της συνταγής τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους  τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Αντίστοιχα ο φαρμακοποιός θα εκτελεί μια άυλη συνταγή, είτε εισάγοντας στο σύστημα το barcode της συνταγής, το οποίο έχει λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, είτε με αναζήτηση της συνταγής του πολίτη εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του.

Για την εκτέλεση άυλης συνταγής μέσω του ΑΜΚΑ του πολίτη, ο φαρμακοποιός πρέπει να εισάγει στο σύστημα τον κωδικό (one time password)  που θα λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το οποίο θα πρέπει  να το γνωστοποιήσει στον φαρμακοποιό. Μόλις ο φαρμακοποιός  εισάγει τον κωδικό στο σύστημα θα μπορεί να ανακτήσει και να εκτελέσει τη συνταγή.

Αναμένεται επόμενη ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης θα δηλώνει ότι επιθυμεί άυλη συνταγογράφηση.

Με πληροφορίες από τον ιστότοπο eprescription.gr

Top