Αρχή / Ανακοινώσεις / Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη (2-11 Αυγούστου 2018)

Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη (2-11 Αυγούστου 2018)

Θεσσαλονίκη 13/8/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη (2-11 Αυγούστου 2018)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, για 21η χρονιά, η θερινή κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους με σακχαρώδη διαβήτη της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ. Η κατασκήνωση που αποτελεί πλέον θεσμό γίνεται εντός της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου της ΧΑΝΘ, στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Εκεί επί 10 ημέρες, 50 παιδιά και έφηβοι με ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη συμμετείχαν κανονικά και πλήρως στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Αυτό είναι δυνατόν με την επίβλεψη των εξειδικευμένων επιστημόνων της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής, οι οποίοι φροντίζουν για τη ρύθμιση των παιδιών σε εικοσιτετράωρη βάση μέσω 7 προγραμματισμένων (στη διάρκεια του 24ώρου) μετρήσεων σακχάρου αίματος, ή και περισσότερων αν χρειαστεί. Στόχος της κατασκήνωσης είναι να βοηθήσει τόσο στην εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 όσο και στην ψυχολογική τους υποστήριξη.

Η διοργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκίνησε το 1995 από την αείμνηστη Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας ΑΠΘ Μαρία Παπαδοπούλου και σήμερα συνεχίζεται υπό την επίβλεψη της παιδοενδοκρινολόγου Μαρίας Παπαγιάννη και της επιστημονικής ομάδας της Παιδοενδοκρινολογικής Μονάδας της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενης από την παιδοενδοκρινολόγο κ. Κώστα, την παιδίατρο-διαβητολόγο κ. Τσιρουκίδου, διατροφολόγους και νοσηλευτές.

Πολύτιμη για την επιτυχία της κατασκήνωσης υπήρξε, για ακόμη μία φορά, η συνδρομή του τμήματος κατασκηνώσεων και του προσωπικού της ΧΑΝΘ. Η επιτυχία της όλης διοργάνωσης αποτυπώνεται και στις απόψεις των παιδιών που συμμετείχαν ενώ δηλώνουν ότι επιθυμούν να ξαναέρθουν και ότι απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία η οποία θα τους βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη τους.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=HQ8F3mr-11o

Top