Αρχή / Ανακοινώσεις / Πρωτοφανής συμμετοχή στο 1ο διαδραστικό σεμινάριο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Πρωτοφανής συμμετοχή στο 1ο διαδραστικό σεμινάριο για τον σακχαρώδη διαβήτη

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοφανή και πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή, ολοκληρώθηκε το 1ο διαδραστικό σεμινάριο για τον σακχαρώδη διαβήτη την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Η ανταπόκριση του κοινού που βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιβεβαίωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την πάθηση και την αντιμετώπισή της.

 

 

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση εκ του σύνεγγυς, άκουσαν από τα πλέον έγκυρα χείλη όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το Σακχαρώδη Διαβήτη: τι είναι και ποια τα συμπτώματά του, πώς διαγιγνώσκεται και πώς πρέπει να παρακολουθείται. Ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ασθένειας και όλη τη νεότερη φαρμακολογία, ενώ πληροφορήθηκαν ότι η διατροφή και η άσκηση αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους για την πρόληψή του. Μέσα από μια γλυκιά αναδρομή στο παρελθόν, συγκινήθηκαν με την ιστορία της ινσουλίνης ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες και προβληματισμούς με τους γιατρούς.

Παράλληλα, μέσα από βίντεο, ασθενείς και μη είχαν την ευκαιρία να μάθουν για μεγάλες προσωπικότητες του κινηματογράφου, της μουσικής και του αθλητισμού που δεν δίστασαν να αποκαλύψουν την πάθησή τους ενώ οι γιατροί τους παρότρυναν να μην φοβούνται το Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς πλέον αποτελεί τρόπο ζωής και όχι αρρώστια.

Στην εκδήλωση που εμπνεύστηκε και προλόγισε ο ειδικός Παθολόγος Διαβητολόγος, Χρήστος Σπ. Ζούπας,  μίλησαν οι επιστήμονες Νικόλαος Τεντολούρης, Ασημίνα Μητράκου και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Διοργανώτρια της εκδήλωσης, χωρίς τη συνεισφορά της οποίας θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί, ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη, ο πρόεδρος της οποίας, Νικόλαος Τεντολούρης, προλόγησε την εκδήλωση, κάνοντας γνωστή τη δράση της Ομοσπονδίας. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Έλενα Λαζαρίδη, την παραγωγή και σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Μάνος Βελάνης και την εκτέλεση παραγωγής είχε η εταιρεία LAZEL LTD.

Το πρωτοποριακό γεγονός, τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου, της Κεντρικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.  Μάλιστα, ο δήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης μας τίμησε με την παρουσία του, λέγοντας δυο λόγια για το «γλυκύτατο μυστήριο της ζωής», που ονομάζεται Σακχαρώδης Διαβήτης».

Αρωγοί στην προσπάθεια όλων μας ήταν όλη η δημοσιογραφική κοινότητα με εκτενείς αναφορές και ρεπορτάζ σε τηλεοπτικά κανάλια (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, STAR και Alpha), ραδιοφωνικούς σταθμούς (Παραπολιτικά 90.1 , Αθήνα 98.4 , ΣΚΑΪ 100.3 , Alpha 98.9 και ΒΗΜΑ FM 99.5) καθώς και δεκάδες ιστοσελίδες και έντυπα μέσα.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, ο «γλυκός» μας σύντροφος , ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αλλά και όλες τις εταιρείες που συνετέλεσαν με την στήριξή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης και ανανεώνει για πολύ σύντομα το ραντεβού με όλους εσάς για επίκαιρα ιατρικά θέματα.

 

Διοργάνωση Με την αιγίδα Εκτέλεση Παραγωγής
elodi-logo aigida

 

paragogi
Top