Αρχή / Τύπου 1 / Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος πρόληψης του διαβήτη τύπου 1

Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος πρόληψης του διαβήτη τύπου 1

diabetes

Ερευνητής του Saint Louis University, στο Μισούρι, ανακάλυψε νέο τρόπο πρόληψης του διαβήτη τύπου 1 σε ζώα, ο οποίος σταματά την καταστροφή των βήτα κυττάρων και διατηρεί την παραγωγή ινσουλίνης.

Ο Thomas Burris εστίασε στο μπλοκάρισμα της αυτοάνοσης διαδικασίας που καταστρέφει τα βήτα κύτταρα και οδηγεί στο διαβήτη.
Ο Burris δήλωσε ότι κανένα από τα ζώα που ακολούθησαν την αγωγή δεν εμφάνισε διαβήτη, ακόμα και όταν ξεκίνησε αγωγή μετά την εμφάνιση σημαντικής βλάβης στα βήτα κύτταρα.

Τέτοιου είδους αγωγή θα μπορούσε να επιβραδύνει την εξέλιξη του διαβήτη 1 σε ανθρώπους ή δυνητικά ακόμα και να εξουδετερώσει την ανάγκη για θεραπευτική αγωγή με ινσουλίνη.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ήδη ότι τουλάχιστον 2 είδη Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου Ι.

Ωστόσο ο ρόλος ενός τρίτου είδους, (TH17), παρέμεινε ασαφής.

Στη νέα έρευνα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι 2 υποδοχείς παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των κυττάρων TH17.
Στοχεύοντας τους συγκεκριμένους υποδοχείς οι ερευνητές μπόρεσαν να σταματήσουν την εμφάνιση αυτοανοσίας γλιτώνοντας βήτα κύτταρα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι τα κύτταρα TH17 πιθανόν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 1 και υποδεικνύουν ότι η χρήση των φαρμάκων που στοχεύουν αυτού του είδους τα κύτταρα μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει νέα αγωγή για τη νόσο.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Endocrinology.’’

Πηγή: Iatronet.gr

Top