Αρχή / Τύπου 2 / Η μεγάλη απειλή του διαβήτη τύπου 2

Η μεγάλη απειλή του διαβήτη τύπου 2

Photo

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν στους γονείς οι επιστήμονες, καθώς πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ εμφανίζεται σε παιδιά και εφήβους. Μέχρι πριν από μία δεκαετία το ποσοστό των εφήβων που παρουσίαζαν ‘διαβήτη των ενηλίκων’ δεν ξεπερνούσε το 3 τοις εκατό.
Σήμερα, η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ στους εφήβους με διαβήτη αγγίζει το 40 τοις εκατό. Το ανησυχητικό αυτό στοιχείο δείχνει ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η μεγάλη απειλή των ετών που θα ακολουθήσουν. Η πρόληψη και η θεραπευτική αντιμετώπισή του, είναι το Α και το Ω για την αναχαίτιση της επιδημίας.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος, 366 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο.
Από αυτούς, 52,8 εκατομμύρια ζουν στην Ευρώπη, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2030 ο αριθμός των πασχόντων θα φθάσει στα 64 εκατομμύρια.

Το 75 τοις εκατό των ατόμων με διαβήτη έχει χάσει τη ζωή του λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων – την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη.
Επιβάλλεται η σωστή ρύθμιση του σακχάρου. Αν ο σακχαρώδης διαβήτης δεν ρυθμιστεί σωστά μπορεί να εμφανισθούν επιπλοκές επικίνδυνες ακόμη και για τη ζωή του πάσχοντα.

*Πηγή: Ιatronet.gr
– Δείτε σχετικό βίντεο
http://www.iatronet.gr/video/pagkosmia-apeili-o-diabitis-typou-ii/186/

Top