Αρχή / Ανακοινώσεις / Εκδήλωση της ΕΛΟΔΙ (18 & 19 Νοεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος)

Εκδήλωση της ΕΛΟΔΙ (18 & 19 Νοεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος)

1819novΗ Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (Ε.ΛΟ.ΔΙ), στο πλαίσιο της προσφοράς και κοινωνικής της ευθύνης διοργάνωσε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή φορά , διήμερη εκδήλωση   ανοιχτή στο κοινό, με θέμα:  «Σακχαρώδης  Διαβήτης  τύπου 1 και 2» , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  Μετρό Συντάγματος.

Μέσα στην αίθουσα του Μετρό και σε ιατρεία που διαμορφώθηκαν για τους σκοπούς της εκδήλωσης, Παθόλογοι, Ενδοκρινολόγοι, Ποδίατροι – Ποδολόγοι, Οφθαλμίατροι και Διατροφολόγοι εξέταζαν και συμβούλευαν σε κατ΄ιδίαν συνεντεύξεις τους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών   5.000 πολίτες έκαναν μέτρηση σακχάρου με την πολύτιμη βοήθεια των νοσηλευτών του Ι.ΙΕΚ ΣΒΙΕ.

Ενδοκρινολόγοι και παθολόγοι εξέτασαν 600 άτομα με διαβήτη, εκ των οποίων τα 205 προχώρησαν και σε εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Οφθαλμίατροι εξέτασαν 300 άτομα, εκ των οποίων το 20% διαγνώστηκε με  διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο και θεραπεία.

Ποδίατροι εξέτασαν 240 άτομα για το Διαβητικό Πόδι και 200 άτομα συμβουλεύτηκαν διαιτολόγους για την ειδική τους διατροφή.

Την εκδήλωση στήριξαν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία,  η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία,  το Τμήμα Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων, «η Αγία Σοφία» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του ΕΚΕΔΙ.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: BAYER, MEDTRONICMENARINI , SANOFI, ΓΙΩΤΗΣ,, ΙΑ.ΣΥ. ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΙΚΟ INΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, WIN MEDICA, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ, ABBOTT, ROCHEFREZYDERM, PETSIAVAS, NOVO NORDISK.

Χορηγοί επικοινωνίας οι: www. iatronet.gr,  www.medNutrition.gr, www.mydoctors.gr  

Top