Αρχή / Ανακοινώσεις / Εκδήλωση του “Συλλόγου ατόμων με διαβήτη και φίλων, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης”

Εκδήλωση του “Συλλόγου ατόμων με διαβήτη και φίλων, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης”

EKD-000Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου, στο θέατρο “Κέφαλος” του Αργοστολίου, η ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη, που οργάνωσε ο “σύλλογος ατόμων με διαβήτη και φίλων Κεφαλλονιάς-Ιθάκης”.

Με θέμα “Σακχαρώδης διαβήτης: καθημερινή φροντίδα και νέες τεχνολογίες”, ο δραστήριος σύλλογος πραγματοποίησε για δεύτερη φορά στη βραχύβια ιστορία του, μια εκδήλωση με ποιότητα αλλά και ουσία. Στο φλέγον ζήτημα του διαβήτη, με την -δυστυχώς- αυξητική τάση και στον ντόπιο πληθυσμό, αυτού του επιπέδου οι πρωτοβουλίες του συλλόγου, δίνουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της καθημερινότητας των διαβητικών.

Με την ουσιαστική υποστήριξη της ΚΕΔΗΚΕ στην οργάνωση και υπό την αιγίδα της ΕΛΟΔΙ (Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη), στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν και μίλησαν τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου: η κ. Μαριάννα Μπενρουμπή, Παθολόγος, Διευθύντρια Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν.Α. Αθήνων “Πολυκλινική” με θέμα: “Φροντίζουμε σωστά το διαβήτη μας;”, η κ. Ανδριανή Βαζαίου – Γερασιμίδου, Παιδίατρος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.  Διευθύντρια Διαβητολογικού  Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων “Π.Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ” με θέμα: “Νέες εξελίξεις στο διαβήτη τύπου 1” και η συντοπίτισσά μας κ. Ελένη Σολωμού με θέμα: “ο σακχαρώδης διαβήτης στη διατροφή και η καθημερινότητά μας”.

Η υποστήριξη της Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά υπήρξε καταλυτική. Στο χώρο υπήρξε η δυνατότητα δωρεάν μέτρησης σακχάρου, καθώς και η παρουσίαση προϊόντων για διαβητικούς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκφώνησαν χαιρετισμό, η βουλευτής κ. Θεοπεφτάτου και από τον δήμο ο κ. Κεκάτος και ο κ. Κωνσταντάκης. Το απολύτως ενθαρρυντικό για τους διοργανωτές αλλά και για την ουσία της εκδήλωσης ήταν η πραγματικά αθρόα προσέλευση του κόσμου, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για τον προγραμματισμό ανάλογων εκδηλώσεων και στο μέλλον.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

 

Top